Αρχική Top Stories Κ. Σέρβος: Υπάρχουν επιχειρήσεις με οφειλές πάνω από 50.000 ευρώ στην ύδρευση

Κ. Σέρβος: Υπάρχουν επιχειρήσεις με οφειλές πάνω από 50.000 ευρώ στην ύδρευση

0

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Σέρβος μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για το θέμα της ύδρευσης και τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση του δικτύου.

Αναφορικά με τους μεγαλοοφειλέτες και την ανακοίνωση του Δήμου για ρύθμιση των χρεών τους, είπε ότι γνωρίζουν ότι οι εισπράξεις από την ύδρευση πηγαίνουν αποκλειστικά για την αύξηση και βελτίωση τόσο της ποσότητας, αλλά και ποιότητας της ύδρευσης και αυτό αποτελεί μέριμνα της δημοτικής αρχής για όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο για την περίοδο αιχμής, καθώς το καλοκαίρι η Λευκάδα εξαπλασιάζει τον πληθυσμό της και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τον κύριο Σέρβο οι μεγαλοοφειλέτες είναι κάποιοι που χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ, για δεκαετίες αδιαφορούσαν πλήρως και προφανώς δεν είναι νοικοκυριά, αλλά επιχειρήσεις.

«Για κάποιο διάστημα ωστόσο η καταμέτρηση ήταν πολύ δύσκολη, ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και προφανώς αυτό είναι η χαρά όσων δεν θέλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο δήμος έχει καταστήσει σαφές ότι έτσι και βρεθεί υδρόμετρο αδήλωτο, ή καινούριο που δεν έχει δηλωθεί, ξεκινάει η διαδικασία επιβολής προστίμου, σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης, καθώς κάθε φορά που αλλάζει η δημοτική αρχή παρατηρούνται σωρεία τέτοιων παραβάσεων».

Όσον αφορά το αντλιοστάσιο που βρίσκεται κοντά στην Απόλπαινα και κάποιοι λόγω θορύβου το σταμάτησαν, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των Τσουκαλάδων να μείνει χωρίς νερό, ανέφερε ότι οι αντλίες λύθηκαν, βελτιώθηκε η λειτουργία και ο θόρυβος μειώθηκε κατά μεγάλο ποσοστό, ενώ υπάρχει στόχος να μπει και τρίτο αθόρυβο σε βάθος χρόνου, καθώς το κόστος εκτιμάται στο ύψος των 15.000 ευρώ.

Ο κύριος Σέρβος για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής είναι πολλές για την βελτίωση του δικτύου, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην διαχείριση του νερού, καθώς το απόγευμα που η ζήτηση νερού είναι αυξημένη, δεν θα πρέπει εκείνη την ώρα να ποτίζουμε τα χωράφια με το νερό που είναι για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς ακόμα και τον Λούρο να φέρουμε στην Λευκάδα δεν θα φτάνει.

«Μην περιμένουμε να βγει αγροτική παραγωγή με το νερό το οποίο είναι για οικιακή κατανάλωση».

Όσον αφορά το δίκτυο βελτιώνεται εκεί που χρειάζεται, κατασκευάζονται και νέα κομμάτια εκεί που δεν υπήρχαν, καθώς για παράδειγμα το Γένι και το Δεσίμι είχαν αντίστοιχο πρόβλημα, τοποθετήθηκε νέος αγωγός ενός χιλιομέτρου, μαζεύοντας το νερό μιας καλής γεώτρησης στα Χαραδιάτικα και να μπει στον αγωγό του συνδέσμου ύδρευσης, με το Γένι και το Δεσίμι να έχουν νερό που άλλες εποχές δεν είχαν.

Στην ερώτηση αν το φετινό καλοκαίρι θα μειωθούν τα διαστήματα που η πόλη θα μένει χωρίς νερό, είπε ότι αυτό μοιάζει με προφητεία, καθώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε μεγάλες ζημιές, ωστόσο ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, καθώς γίνεται και προσπάθεια με τον αγωγό του Αγίου Γεωργίου, καθώς η δημοτική αρχή απευθύνθηκε στον εισαγγελέα για να διασφαλίσει το θεσμοθετημένο ποσό που πρέπει να έρχεται βάση της ΚΥΑ του 1984.

Η ΚΥΑ προβλέπει 21.700 κυβικά την ημέρα για υδροδότηση της Λευκάδας, 9.000 για ενίσχυση της ύδρευσης της Πρέβεζας και 8.000 για ενίσχυση της Άρτας.

Στην Λευκάδα πέρυσι από το συγκεκριμένο αγωγό έφταναν περίπου 11.500 κυβικά νερό και ο λόγος γινόταν σε κάποιες παρεμβάσεις του συλλόγου ύδρευσης Πρέβεζας.

“Αυτή την στιγμή είμαστε σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ ως ανεξάρτητη αρχή να κάνει μετρήσεις στον αγωγό, για να μπορεί να εφαρμοστεί όσα ορίζει η ΚΥΑ, λέγοντας ότι ακόμα και ας μην φτάσουμε στα όρια είμαστε ικανοποιημένοι και με 18.00 κυβικά νερό ή έστω 16.000, καθώς δεν θα έχουμε προβλήματα του μεγέθους των προηγούμενων χρόνων”.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα κινητό χωρίς τέλη περιαγωγής -Τι πρέπει να προσέχουμε
Επόμενο άρθροΔείτε το νέο βιντεοκλίπ του Κωνσταντίνου Αργυρού που γυρίστηκε στην Λευκάδα