Αρχική Ειδήσεις O Μανόλης Θερμός στον Prisma: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους Ξενοδόχους για...

O Μανόλης Θερμός στον Prisma: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους Ξενοδόχους για συγκρότηση ΔΣ

0

Την απαισιοδοξία του για το μέλλον της Ένωσης Ξενοδόχων, εξέφρασε μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη ο πρόεδρος της Μανόλης Θερμός.

Όπως ανέφερε η εκλογές αναβλήθηκαν για τις 12 Μαρτίου, με τον ίδιον να μην κατεβαίνει ξανά υποψήφιος, καθώς όπως είπε δεν διακρίνει ενδιαφέρον, καθώς δεν υπάρχει ομάδα εργασίας, η οποία αναζητείται εδώ και πολλούς μήνες.

Το ενδεχόμενο να μην συγκροτηθεί ΔΣ είναι πολύ σοβαρό, όπως δείχνουν τα πράγματα, καθώς όσοι ανταποκρίνονται στα καλέσματα της Γενικής Συνέλευσης είναι πολλοί λίγοι.

Ο λόγος σύμφωνα με τον κύριο Θερμό, είναι το γεγονός ότι έχει επέλθει μια απαξίωση της Ένωσης με τα χρόνια, σε αυτό συντέλεσαν πολλοί παράγοντες και όχι μόνο οι ξενοδόχοι, καθώς υπάρχει παραπλάνηση πολλών, καθώς θεωρούν ότι η Ένωση δεν χρειάζεται, παραπλανούνται από τους διάφορους που τους λένε ότι θα φέρουν κόσμος μέσω διαδικτύου, καθώς νομίζουν ότι ο ρόλος της Ένωσης μόνο είναι να φέρνει κόσμο.

Ο κύριος Θερμός είπε ότι η προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος, αρχικά δεν μπορεί να είναι συλλογική, καθώς κάποιος πρέπει  να κάνει την αρχή.

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα την αγκαλιάσουν οι υπόλοιποι φορείς και να γίνει συλλογική κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση του Επιμελητηρίου, για την ανάδειξη του brand name του νησιού.

Ο τουρισμός είναι υπόθεση των τοπικών θεσμών και εκεί δεν έχουν καμία θέση τα κόμματα, υποστήριξε, ούτε οι πολιτικοί και οι αντιπαραθέσεις, εκτός από τις υγιείς αντιπαραθέσεις με σκοπό μόνο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν θέση και όλοι πρέπει να καθόμαστε σε ένα ταξίδι να συζητάμε για τον τουρισμό, που είναι μοχλός ανάπτυξης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τις τουριστικές δυνατότητες του νησιού, λέγοντας ότι αρχίζουμε σταδιακά να κάνουμε τις πρώτες κουβέντες και σκέψεις, αν δεν κάνουμε καμία ανώμαλη προσγείωση, καθώς κάποιοι κινούνται στον τουρισμό, ακολουθώντας την μόδα, χωρίς να έχουν ανοίξει ισολογισμό ξενοδοχείου να τον διαβάσουν, χωρίς πρόγραμμα και πλάνο, λέγοντας ότι πρέπει τόσο εμείς όσο και ο Δήμος να αναδιοργανωθούμε και να συμμαζευτούμε.

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο της Προέδρου της Νίκης Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔειλινό στο Περιγιάλι