Αρχική Ειδήσεις Ο Μάρκος Νικητάκης μιλά στον Prisma 91,6

Ο Μάρκος Νικητάκης μιλά στον Prisma 91,6

0

Στο απογευματινό μαγκαζίνο και στον Παναγιώτη Κουνιάκη μίλησε ο αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης, για τους στόχους του Προϋπολογισμού του 2017.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πόροι είναι κομμένοι πάνω από 60% στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα εξακολουθούν να είναι κομμένοι, με τον Δήμο να προσπαθεί να λειτουργήσει με αυτά τα χρήματα που έχει και που προσπαθεί να εισπράξει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Η ΣΑΤΑ του Δήμου είναι 729.600 ευρώ και δεν επαρκεί για να κάνεις ανάπτυξη, δεν επαρκεί καν για τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου, με τον Δήμο να προσπαθεί να είναι έτοιμος με μελέτες για να αντλήσει πόρους και να ενταχτούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ», διευκρινίζοντας ότι αυτή ήταν και η προσπάθεια του Δήμου τον τελευταίο χρόνο.
Ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφορά σε μια αποτύπωση του Δήμου τον Αύγουστο του 2016, με τον ίδιον να επαναλαμβάνει ότι δεν έχουμε ακόμα τον τελικό υπολογισμό της είσπραξης του Δήμου, ο οποίος είναι αυτή την στιγμή στην αποκεντρωμένη και ελέγχεται, με τον Δήμο να προσπαθεί να δει τι περισσεύει και τι χρήματα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη αναμόρφωση, καθώς σε αυτήν θα δει όλος ο κόσμος τι νέα έργα θα μπουν εκτός από αυτά που είναι στο Τεχνικό πρόγραμμα και είναι συνεχιζόμενα.
Ο ίδιος απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι ο Δήμος έχει απολέσει τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά με τον νέο προϋπολογισμό, ανέφερε ότι είναι οι πρώτοι που πέρασαν κοινωνικό τιμολόγιο στην ύδρευση, στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, προσπάθησαν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές στην ύδρευση και να αναθεωρηθούν ώστε να γίνουν πιο λογικές, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει αυτή την λογική.
«Το κοινωνικό τιμολόγιο είναι γενναίο, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πλήρης απαλλαγή, 50% απαλλαγή σε μια πολύ μεγάλη ομάδα ευπαθών συμπολιτών.»

Όσον αφορά την κριτική του Στάθη Βλάχου για την ορεινή Λευκάδα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι για το θέμα έχουν μιλήσει άνθρωποι που τον επικαλούνται, χωρίς πραγματικά να έχουμε την άποψη του ίδιου, λέγοντας ότι αυτό είναι φάουλ από την πλευρά μας.
Ωστόσο υπογράμμισε ότι στην κριτική του έχει δίκιο εν μέρει, δεν έχει ωστόσο δίκιο στην εγκατάλειψη της ορεινής Λευκάδας.

Για τον δρόμο της Λαγκάδας είπε ότι δεν είναι ένας δρόμος που τον ανοίγουμε έτσι απλά για να περάσουμε, λέγοντας ότι δεν πρέπει να κάνουμε αυτή την πολιτική που έγινε κάποια στιγμή, στους Εγκρεμνούς και στον Γιαλό, που πήγαν με μια τσάπα κάποιοι να παίξουν, τους πολιτικούς και άνοιξαν τον δρόμο, καθώς με ένα οποιαδήποτε ατύχημα καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβεί.
Ο δρόμος της Λαγκάδας θέλει πολλά χρήματα ανέφερε, με τον Δήμο να έχει δρομολογήσει κάποια πράγματα, έχει εντάξει στον Προϋπολογισμό μελέτη για την Λαγκάδα ύψους 50.000, προσπαθώντας να κάνουν με μια σοβαρότητα ένα πολύ σοβαρό έργο που είναι το άλφα και το ωμέγα της ανάπτυξης της ορεινής Λευκάδας.
Ωστόσο το έργο αυτό πρέπει να ενταχθεί κάπου, με τον Δήμαρχο να έχει πάει πολλές φορές στην Αθήνα, προσπαθεί να βρει πόρους για αυτό τον δρόμο.

Για τα ανεπιτήρητα ζώα, είπε ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι στον Προϋπολογισμό, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς δεν έχει εγκριθεί. Μόλις αυτό συμβεί θα γίνει προκήρυξη ενδιαφέροντος, θα προχωρήσουμε στην δημιουργία συνεργείου.
Το δεύτερο που έχει κάνει ο Δήμος είναι να μηνύσει δυο κτηνοτρόφους, η μήνυση δεν έχει προχωρήσει ακόμα όχι με ευθύνη του Δήμου, παρότι πιέζουν τον Εισαγγελέα να προχωρήσουν.

Αναφερόμενος στην σύνδεση του νησιού, είπε ότι το πρόγραμμα τους και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και η απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου δεν λέει ότι δεν θέλουμε ζεύξη.
Αλλά είναι άλλο πράγμα να θέλεις ζεύξη έστω και υποθαλάσσια, αλλά είναι άλλο πράγμα η ζεύξη με κρατικούς πόρους, άλλο πράγμα να υπάρχουν διόδια, άλλο πράγμα να υπάρχει μια Μαρίνα μεγάλων σκαφών προίκα και δωρεά σε κάποιους, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι στην κατεύθυνση της υλοποίησης της απόφασης αυτής, ελπίζοντας ότι είναι πρωταρχικής σημασίας για τον Δήμο μια νέα ζεύξη.
Όσον αφορά την ερώτηση αν η γέφυρα που υπάρχει έχει φάει τα ψωμιά της, ο ίδιος είπε ότι η δική του πληροφόρηση δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση καθώς με μια καλή συντήρηση όλα αυτά κρατάνε.

Τέλος ανέφερε ότι θα επιθυμούσε να μην γίνεται παραποίηση κάποιων πραγμάτων ή ακόμα καλύτερη ενημέρωση για το πώς λειτουργεί ο προϋπολογισμός, καθώς είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική αν δεν ξέρεις πως συντάσσεται.
Όταν καταλάβουν η όποια κριτική είναι καλοπροαίρετη, όσο σκληρή και αν είναι, καθώς είναι πολύ εύκολο να βαράμε τουφέκια στον αέρα για να γίνουμε αρεστοί.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣτον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΤσικνοπέμπτη στην πιτσαρία Νήρικος στους Καρυώτες