Αρχική Ειδήσεις O Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας Χρήστος Βεργίνης μιλά στον Prisma...

O Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας Χρήστος Βεργίνης μιλά στον Prisma 95,1

0

verginis-xristos“Ενοχλεί που ως σύλλογος έχουμε συγκεκριμένες θέσεις στα θέματα Υγείας.”

O Πρόεδρος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας Χρήστος Βεργίνης μίλησε στον Prisma 95,1 για την Πανιόνια κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας και την «αντιπαράθεση» με τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Χαλικιά κατά την διάρκεια της παρέμβασης του, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας.

Όπως ανέφερε, την προηγούμενη ημέρα της κινητοποίησης ο Σύλλογος Εργαζομένων έβγαλε μια ανακοίνωση για την πρόχειρα σχεδιασμένη Πανιόνια ημέρα υγείας, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να έχει εβδομαδιαία διάρκεια, λέγοντας ότι περίμεναν μετά από πέντε συλλαλητήρια, ότι θα έπρεπε να γίνει κάτι πιο μαζικό.

Ο ίδιος ωστόσο με την θέση του Προέδρου των Εργαζομένων είχε εκφράσει την άποψη να μην συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ωστόσο αυτό δεν ήταν μια συλλογική απόφαση, όπως είπε, καθώς στο ΔΣ του συλλόγου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να δώσουν το παρών και έτσι έγινε.

Στο ερώτημα αν στην στην ομιλία του έδωσε πολιτική διάσταση στο περιεχόμενο της, ο κύριος Βεργίνης απάντησε ότι το θέμα είναι κυρίως πολιτικό: “διεκδικούμε λύσεις από την σημερινή κυβέρνηση με το σωματείο να έχει συγκεκριμένες θέσεις και έχει προσπαθήσει να τα επικοινωνήσει στην κοινωνία της Λευκάδας”, λέγοντας ότι προσπαθούν να αναδείξουν την πραγματική αιτία των προβλημάτων, διαφορετικά τότε δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την ρίζα του. Προφανώς ενόχλησε ότι έχουμε συγκεκριμένη άποψη, θέση εκφρασμένη, η οποία έχει υπερψηφιστεί και από τα 35 σωματεία που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο τους υπογράφοντας το ψήφισμα και τα συγκεκριμένα αιτήματα διεκδίκησης, τα οποία είχαμε καταθέσει και στον Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την απάντηση του σε επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την συγκεκριμένη ομιλία του στο συλλαλητήριο, ανέφερε ότι δεν πήγε να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως γνώστης των προβλημάτων να διευκρινίσει κάποια πράγματα, «αν έχω και εγώ κάποιες ευθύνες τις αναλαμβάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην δραματική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας ενώ έκανε προσκλητήριο πανστρατιάς στο συλλαλητήριο της 11ης Ιουνίου.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήρια ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος
Επόμενο άρθροΘ. Φορτσάκης από την Λευκάδα: “Ο Πρωθυπουργός πετάει την μπάλα στην αντιπολίτευση”