Αρχική Ειδήσεις Θ. Φορτσάκης από την Λευκάδα: “Ο Πρωθυπουργός πετάει την μπάλα στην αντιπολίτευση”

Θ. Φορτσάκης από την Λευκάδα: “Ο Πρωθυπουργός πετάει την μπάλα στην αντιπολίτευση”

0

fotsakis-lefkada

Τι λέει για το θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης με αφορμή την σημερινή Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί.
Ο κύριος Φορτσάκης μίλησε για την πολιτική κατάσταση της χώρας λέγοντας πως βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή, με την χώρα να έχει εξοικειωθεί με αυτή την προοπτική, η οποία αν αποδειχτεί θα είναι ζοφερή για τον τόπο.

Αναφερόμενος στην χθεσινή πολύωρη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Βουλή , ανέφερε ότι πήγαν με πολύ άγχος για να ακούσουν τι θα πει ο Πρωθυπουργός και τελικά βγήκαν με περισσότερες απορίες από ότι μπήκαν στην Βουλή.

Δυο μεγάλα ερωτηματικά παραμένουν σύμφωνα με τον κύριο Φορτσάκη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας χθες ζήτησε από την αντιπολίτευση να στηρίξει την διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι πριν το ζητήσει αυτό πρέπει να γνωρίζουμε πια είναι η διαπραγμάτευση, καθώς αυτή έχει αντικείμενα διαφορετικά, ανάλογα με το ποιος εξηγεί τι διαπραγματεύεται, με την Ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για συνολική συμφωνία θέτοντας το ζήτημα του χρέους, ενώ η πλευρά των θεσμών έρχεται και λέει ότι συζητάμε απλά πως θα δοθεί ρευστότητα μέχρι το Σεπτέμβρη όπου θα τεθούν τα δυο μεγάλα θέματα, το Συνταξιοδοτικό και των Εργασιακών σχέσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται τίποτε, καθώς είναι άλλο πράγμα είναι να το λες και άλλο είναι να έχεις μια πραγματική πρόταση στην οποία γίνεται συζήτηση, στην οποία επιχειρηματολογείς, με την Ελληνική πλευρά να μην έχει καταθέσει καμία πρόταση εκτός από τις περίφημες 47 σελίδες που είδαμε μετά από πολύμηνη αναμονή και αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας, έχοντας μια πρώτη καταγραφή προτάσεων οι οποίες ωστόσο παραμένουν αρκετά θολές και αρκετά απροσδιόριστες, ενώ είναι πολύ χειρότερες από το περίφημο e-mail Χαρδούβελη.

Το δεύτερο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός είναι να εξηγήσει ποια είναι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, ποια ήταν η πορεία και το χρονοσχέδιο της, ποιος ο ζητούμενος στόχος, αλλά και τα μέτρα που θα καταλήξει καθώς αν ήταν Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ο διαπραγμάτευση θα είχε τελειώσει με τον τρόπο που ο ίδιος θεωρούσε τον καλύτερο.

Όταν ζητάει να στηρίξει η αντιπολίτευση τα μέτρα εκ των προτέρων, ξεχνάει ότι είναι ο ίδιος είναι πρωθυπουργός, αυτός θα πάρει την δόξα αν τα πράγματα πετύχουν, αυτός θα πληρώσει και το τίμημα αν αποτύχουν . Πρέπει λοιπόν να έρθει με συγκεκριμένα μέτρα και να μην πετάει την μπάλα στην αντιπολίτευση, γιατί αυτή η συζήτηση είναι άνευ περιεχομένου, καθώς η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν πέτυχε κανένα αποτέλεσμα.

Ο κύριος Φορτσάκης στο ερώτημα του Lefkada today αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα, απάντησε ότι κάτω από την κρίσιμη αυτή συγκυρία δεν μπορεί να συμβεί, καθώς όταν αλλάζει ο αρχηγός ενός κόμματος, για να αλλάξουν οι δομές και να δημιουργηθεί νέα βάση πρέπει να περάσει μια διετία. «Να κάτσει τώρα να διαλυθεί η ΝΔ και να βάλει τα εσώψυχα της επάνω στο τραπέζι, να μην υπάρχει αντιπολίτευση, για να δούμε μήπως έρθει ένας καινούριος αρχηγός, ενώ η χώρα γκρεμίζεται δεν έχει κανένα νόημα», λέγοντας ότι στο προγραμματισμένο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα γίνει το 2016, μπορούν να τεθούν όλα τα θέματα ανοικτά, με τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, από την άλλη πλευρά όταν κάποιος αμφισβητεί έναν αρχηγό κόμματος πρέπει να το κάνει με κάποια σοβαρότητα και την στιγμή που πρέπει.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Ακούστε την συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροO Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας Χρήστος Βεργίνης μιλά στον Prisma 95,1
Επόμενο άρθροΤηλυκράτης: Ανακοίνωση ανανέωσης για Σάντα και Γεωργάκη