Αρχική Ειδήσεις Παν. Γαζής: Εκτιμώ ότι η ποσόστωση θα ισχύσει φέτος και κάποιοι θα...

Παν. Γαζής: Εκτιμώ ότι η ποσόστωση θα ισχύσει φέτος και κάποιοι θα το παίξουν σωτήρες

0

panos-gazis

Για το θέμα της ποσόστωσης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Γαζής.

Όπως ανέφερε δεν περίμενε  την αρνητική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς πέρυσι ήταν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν ταχθεί κατά και φέτος αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης  άλλαξαν γνώμη.

Ο ίδιος είπε,   ότι αυτό το μέτρο ήταν επινόηση των πολιτικάντιδων για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς και παλιότερα έχει γίνει σεισμός στο νησί χωρίς ποσόστωση, με τον ίδιο να αναρωτιέται αν υφίστανται σήμερα οι αρνητικές συνέπειες από τον σεισμό που επηρεάζει και την ψυχολογία των μαθητών λέγοντας πως αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί.

Ο ίδιος μάλιστα στο διευρυμένο συντονιστικό που είχε πραγματοποιηθεί όταν έγινε ο σεισμός, είχε ζητήσει να έρθουν ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους μαθητές κανείς ωστόσο δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό, είπε.

Όπως είπε το μέτρο της ποσόστωσης θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία είναι ο σεισμός να είχε συμβεί λίγες  μέρες πριν τις Πανελλήνιες, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη.

Δεν μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε μια αδικία, καθώς το μέτρο της ποσόστωσης δημιουργεί στρεβλώσεις και ανισότητες, λέγοντας ότι άσχετα με την ρητορική της κυβέρνησης ότι έχουν στελεχωθεί στα σχολεία πολλά παραμένουν σε όλη την Ελλάδα χωρίς καθηγητές, το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και στο δημοτικό σχολείο Βασιλικής, καθώς λείπουν τρείς εκπαιδευτικοί, σε ένα μικρό εξαθέσιο σχολείο.

Αναφερόμενος μάλιστα και στην επιστολή των γονέων, ανέφερε ότι διαφωνεί σε πολλά με την ανακοίνωση τους, γιατί τσουβαλιάζουν όλους τους εκπαιδευτικούς και δημοτικούς συμβούλους, λέγοντας ότι ο ίδιος παραμένει σταθερός στην άποψη του, αυτοί που άλλαξαν να αιτιολογήσουν την άποψη τους ανέφερε.

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε σεισμικότητα στην Ευρώπη, θα πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να θωρακίσουμε προληπτικά και την ψυχολογία των παιδιών μέσω δράσεων, ώστε στην δύσκολη κατάσταση να είμαστε έτοιμοι και όχι μετά να ζητάμε ελαφρύνσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ισχύσει η ποσόστωση ανεξαρτήτως της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς υπάρχουν κάποιοι ντόπιοι σωτήρες που από πίσω παίζουν καλά το παιχνίδι, με το ίδιο να βλέπει έντονη κινητικότητα από ανθρώπους που κατέχουν πολιτικές θέσεις κλειδιά και έχουν τις διασυνδέσεις τους με τον Υπουργό Φίλη και θα φανούν σωτήρες.

Όσον αφορά τον λόγο που ο δήμαρχος εισηγήθηκε αρνητικά, ανέφερε ότι αυτό ήταν έκπληξη για όλους.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΑ΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΑκούστε την συζήτηση για τα ανεπιτήρητα ζώα και όσα αποφασίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο