Αρχική Ειδήσεις Πραξιτέλης Σούνδιας: Δεν είναι κακό η Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την άποψη...

Πραξιτέλης Σούνδιας: Δεν είναι κακό η Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την άποψη της για την ΕΥΔΑΠ

0

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πραξιτέλης Σούνδιας μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για το πρόβλημα της ύδρευσης ανέφερε ότι και στο παρελθόν επί δημαρχίας Σκληρού είχαν γίνει ενέργειες για να πάρουμε την απαιτούμενη ποσότητα νερού από τον Άγιο Γεώργιο.

Μάλιστα είπε ότι τότε είχε προταθεί να μπουν διαφράγματα στην Άρτα και την Πρέβεζα για να έρχεται η κανονική παροχή νερού, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από τους γείτονες.

«Από την στιγμή που ο αγωγός περνάει από εκεί, μπορούν να ανοιγοκλείνουν και να κάνουν διάφορα.»

Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι η τόσο μεγάλη έλλειψη νερού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, είναι θέμα του νερού που δεν καταγράφεται στην κατανάλωση.

«Δηλαδή το νερό καταναλώνεται αλλά δεν πληρώνεται. Εκεί υπήρξαν και αντιδράσεις στο θέμα της ΕΥΔΑΠ, πολύς κόσμος φώναξε, άλλοι ιδεολογικά, ωστόσο η ΕΥΔΑΠ θα κατέγραφε όλο το νερό και δεν θα υπήρχε τόσο έντονο πρόβλημα, παρά μόνο εκεί που οι αγωγοί είχαν μικρή διατομή και είχε αναπτυχθεί πολύ η περιοχή.»

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μια δημοτική επιχείρηση, καθώς μια μελέτη που υπήρχε παλιά για τον πρώην Καποδιστριακό δήμο Λευκάδας δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

«Η ΕΥΔΑΠ, είναι οργανωμένη εταιρεία με τεχνικούς και εξειδικευμένη, καθώς υδρεύει τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας και θα μπορούσαμε να είχαμε λύσει το πρόβλημα μας».

«Δεν είναι κακό η δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την άποψη που είχε τότε ότι η ΕΥΔΑΠ θα πουλιόταν σε μια Γαλλική εταιρεία και να κάνει μια καινούρια συμφωνία.»

Ο κύριος Σούνδιας είπε ότι το τιμολόγιο εφόσον υπήρχε συμφωνία θα είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεν θα τα ανέβαζε η ΕΥΔΑΠ αυθαίρετα, με τον ίδιο να λέει ότι θα ήταν και πιο φθηνό και με επάρκεια, καθώς η ΕΥΔΑΠ θα ερχόταν με ψηφιακούς μετρητές και με έναν υπολογιστή να καταγράφουν τους μετρητές.

Στην συμφωνία προβλεπόταν αντικαταστάσεις κάποιων τμημάτων που απαιτούνταν καθώς για να κάνεις αντικατάσταση σε όλο το δίκτυο θέλει υψηλό κόστος.

Η ΕΥΔΑΠ είχε προτείνει ένα τιμολόγιο το οποίο δεν ήταν υπέρογκο σε αυτό που ήταν σήμερα.

Όσον αφορά τις βλάβες είπε ότι συνεργάζεται με τον κύριο Σέρβο κάθε φορά που χρειάζεται με τον δήμο να δίνει αρκετά χρήματα σε εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς δεν έχει δικό του προσωπικό.

Η Νότια Λευκάδα δεν είχε ποτέ μόνιμους υδραυλικούς, αλλά δυο εξωτερικούς συνεργάτες που πληρωνόντουσαν με τιμολόγιο, ωστόσο όλοι οι δήμοι είχαν εγκαταλείψει τους κανονισμούς.

Μάλιστα είπε ότι κάποια στιγμή έπιασαν κάποιο που δεν είχε μετρητή και το πρόστιμο βάση κανονισμού ήταν 90 λεπτά!!!

Στην αρχή δουλεύαμε με τον κανονισμό του κάθε χωριού και κάθε Δήμου. Έπειτα φτιάχτηκε ένας κανονισμό για να προχωρήσουν.

Όσον αφορά τους Τσουκαλάδες, είπε ότι και στο παρελθόν αντιμετώπιζαν προβλήματα, μάλιστα δεν μπορούσαν να βρουν μια μεγάλη βλάβη στον επαρχιακό δρόμο και όταν αποκαταστήσαμε την βλάβη λύθηκε το πρόβλημα, καθώς το νερό χανόταν στην γη.

Ωστόσο οι Τσουκαλάδες ήταν ένα άνυδρο χωριό και έχει γίνει καταπράσινο, καθώς το νερό είναι για οικιακή χρήση και όχι για τα περιβόλια που υπάρχουν στους Τσουκαλάδες.

Επίσης στο δίκτυο μπορεί να συνδεθεί όποιος θέλει παράνομα, ανέφερε λέγοντας ότι έγινε μια παροχή σε ένα σωλήνα που κατεβαίνει από τον Αλέξανδρο,  το οποίο νερό πάει Σφακιώτες μετά Αλέξανδρο και κατεβαίνει προς Νικιάνα με επιφανειακούς αγωγούς, καθώς όλη η Λευκάδα είναι γεμάτη από αυτούς,  για να πάρουν δυο νέα σπίτια  νερό, έχοντας και παροχή για να ποτίζουν !! Δεν μπορεί να γίνονται αυτά, καθώς  μπορεί να είναι νόμιμοι, ωστόσο όλα αυτά θα έπρεπε να ελεγθούν.

Τέλος ανέφερε ότι η θέση  η συγκεκριμένη είναι πολύ δύσκολη και δεν θα ήθελε να επιστρέψει για άλλη μια φορά!

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΛήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης εγγραφής στα δημόσια ΙΕΚ
Επόμενο άρθροΠανλευκάδιος: Ήττα με 3-1 στο φιλικό με Αμφίλοχο