Αρχική Ειδήσεις Το πρόβλημα στέγασης του ΕΕΕΕΚ Λευκάδας συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο

Το πρόβλημα στέγασης του ΕΕΕΕΚ Λευκάδας συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο

0

Για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Ειδικό Εργαστήρι Ειδικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) ρώτησε τον Δήμαρχο Λευκάδας η Μαριάννα Καρφάκη, καθώς με επιστολή του εργαστηρίου στα Μέσα Ενημέρωσης, ζητάει και την συνδρομή του Δήμου, καθώς τους λένε ότι υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων άλλοτε της Περιφέρειας, άλλοτε του Δήμου ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις όχι υψηλού κόστους, αλλά και μια αίθουσα γιατί γίνεται συνωστισμός, ζητώντας να μάθει ποιες είναι οι κινήσεις του δήμου σε αυτό το θέμα.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Λευκάδας έκανε λόγο για ένα πραγματικά ευαίσθητο θέμα  λέγοντας, ότι η κατάσταση στα ΕΕΕΕΚ στην Ελλάδα είναι κάκιστη εδώ και δεκαετίες.

«Το συγκεκριμένο ΕΕΕΕΚ στεγάζεται στον Ανθώνα, υπήρχε ένα αίτημα, με τον δήμο να θεωρεί ότι έχει λυθεί και που αφορούσε την μεταφορά μιας λυόμενης αίθουσας από τον Σύβρο.

Έχει προκύψει μια εμπλοκή καθώς την διαδικασία την κινούσε η Περιφέρεια και πρέπει να γίνει επανάληψη του διαγωνισμού. Ο δήμος θεωρούσε μέσα από αυτή την διαδικασία το ζήτημα θα λυνόταν, ωστόσο η γραφειοκρατική εμπλοκή φέρνει το ζήτημα επί τάπητος για να μπορέσει να λυθεί ξανά.

Ο Δήμος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την εμπλοκή έστειλε αίτημα ζητώντας να αποσταλεί κατάλληλη λυόμενη αίθουσα, υπάρχουν ωστόσο κάποια τεχνικά προβλήματα ως προς την μεταφορά της ωστόσο εκτιμά ότι θα ξεπεραστούν και περιμένουν την απάντηση σε αυτό το αίτημα.

Οι γονείς έχουν δίκιο στα αιτήματα τους και αυτό είναι σαφές, ανέφερε ο δήμαρχος, όπως είναι σαφές ότι υπήρξε και αυτό το διαδικαστικό μπλοκάρισμα.»

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του αντιδημάρχου Φίλιππου Κούρτη,  ο οποίος έκανε λόγο για κακές υποδομές του ΕΕΕΚ, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο, μια απλή κατασκευή με τον δήμο να έχει στόχο αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν δικό τους χώρο με όλες τις προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με την ειδική αγωγή και διερευνούν αυτή την δυνατότητα μέσα από χρηματοδότηση, λέγοντας ότι αν κατορθώσουν να χρηματοδοτηθούν έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας για ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 9.000.000, μπορούμε να έχουμε σαν προτεραιότητα την λύσης της στέγασης του ΕΕΕΕΚ.

Μάλιστα ο  κύριος Κούρτης είπα ότι ανακάλυψε εκ των  υστέρων ότι στον ίδιο χώρο έχει ενταχθεί και το ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο, που καθαρά από παιδαγωγικής απόψεως είναι εντελώς αταίριαστο, καθώς είναι παιδιά νηπιαγωγείου και παιδιά 22-23 ετών.

Αναφέρθηκε στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας και τα προβλήματα που προέκυψαν, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει ότι διαγωνισμός θα γίνει κάποια στιγμή, με καθυστέρηση ωστόσο έχουν προχωρήσει σε αίτημα στην ΚΤΥΠ να παραχωρήσει μια αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη, λέγοντας ότι με αυτή την λύση θα λυθεί προσωρινά το ζήτημα της στέγασης.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθρο«Working poor» οι νέοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροH μεγαλύτερη τάση στα παντελόνια για τη σεζόν