Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών

Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών

0
laiki agora

laiki agora

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας.


Άρθρο 1
ο Σκοπός του Κανονισμού

Σκοπός του παρόντος Κανονισμού είναι η ρύθμιση θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Λευκάδας, η διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού και η δημιουργία προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν στον υγιή ανταγωνισμό.

Άρθρο 2° Ορισµοί

Λαϊκή Αγορά, ονομάζεται ο χώρος άσκησης υπαίθριας οργανωμένης αγοράς, σε συγκεκριμένο και καθορισμένο δημόσιο ή δημοτικό χώρο όπου οι αδειούχοι πωλητές διαθέτουν τα προϊόντα που προσδιορίζονται στις διατάξεις του παρόντος.

Επαγγελματίας Πωλητής Λαϊκών Αγορών, είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν είναι παραγωγός και δύναται να αποκτήσει άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών μετά από σχετική προκήρυξη η οποία εκδίδεται από τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια για τις λαϊκές αγορές της υπόλοιπης χώρας και εγκρίνεται µε απόφαση του αντίστοιχου Περιφερειάρχη.

Παραγωγός Πωλητής Λαϊκών Αγορών είναι :

Α. Τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών και είναι επαγγελματίες αγρότες, όπως ορίζεται και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα µε το ν. 3874/2010, καθώς και µέλη της οικογένειάς τους (δηλαδή ασχολούνται προσωπικά µε την καλλιέργεια γης ιδιόκτητης ή μισθωμένης και διαθέτουν προϊόντα αποκλειστικά δικής τους παραγωγής και οικοτεχνίας, όπως αναλύονται στις οικείες διατάξεις του ν. 4262/2014).

Β. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις και οι αναγνωρισμένες Ομάδες Παραγωγών, προκειμένου να διακινήσουν προϊόντα των µελών τους τα οποί δεν κατέχουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών σύμφωνα µε τις οικείες διατάξεις του ν. 4264/2014.

Δείτε και τα 18 άρθρα του κανονισμού [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΘέρος 2016 – Πικρά γεγονότα
Επόμενο άρθροO ξεριζωμός του ΠΑΣ Μεγανησίου