Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την απόλυση 2 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την απόλυση 2 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, με το τσεκούρωμα της κρατικής δαπάνης έχουν πολλαπλές συνέπειες. Οι συνέπειες αυτές περιλαμβάνουν, τα μη επαρκή αναλώσιμα υλικά (γάζες, σύριγγες κλπ) και εργαστηριακή υποδομή, την ελλιπή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, την υποστελέχωση του προσωπικού του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Βασιλικής με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία κλινικών, την μη δυνατότητα των άνεργων – μη ασφαλισμένων να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας κλπ.

Αυτή η κατάσταση μας αφορά όλους!

Μας αφορά όλους, γιατί οι όροι δουλειάς των συναδέλφων μας στα Νοσοκομεία, που αντιμετωπίζουν τη συσσωρευμένη απώλεια δικαιωμάτων, χωρίς δώρα γιορτών, επιδόματα, δικαιώματα άδειας, με ευθύ το χτύπημα του δικαιώματος στη μητρότητα. κλπ. Οι όροι αυτοί εργασίας   γενικεύονται στον κλάδο των Ιδιωτικών υπαλλήλων και πρέπει να βάλουμε φρένο.

Μας αφορά όλους, γιατί μιλάμε για την υγεία τη δική μας, των παιδιών μας, των γονιών μας που έχουν φτάσει να παίρνουν μετά από χρόνια δουλειάς ένα ξεροκόμματο και καταλήγουμε να κινδυνεύουμε για να γιατρευτούμε. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας αντιμετωπίζουμε εκατοντάδες προβλήματα αρθριτικά, μυοσκελετικά, γυναικολογικά και άλλα που έχουν να κάνουν με τη φύση της εργασίας μας. Επιπλέον, χειροτερεύουν οι συνθήκες διαβίωσης που έχουν διαμορφωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν, είναι οι επιταγές του μονοπωλιακού κεφαλαίου και της ΕΕ, που θέλει τα νοσοκομεία να γίνουν επιχειρήσεις για να βγάζουν κι από εκεί κέρδος.

Μας αφορά όλους, γιατί η απόλυση των εργαζόμενων στη σίτιση, είναι κομμάτι ενός καθεστώτος στα νοσοκομεία ολοένα και γενικεύεται. Αυτό της ανασφάλειας και της τρομοκρατίας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αυτούς στην καθαριότητα που βιώνουν την ίδια κατάσταση, τους νοσηλευτές που ανάμεσα στα άλλα επωμίζονται καινούρια βάρη κλπ. Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τις ατομικές συμβάσεις ως μέτρο που υποτίθεται θα “έσωζε” τους εργαζόμενους από τα νύχια των εργολάβων, αποδείχτηκε πολύ γρήγορα ότι είναι όχημα για την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Από τους στόχους τους βέβαια δεν εξαιρείται το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου (ιατρικό και νοσηλευτικό).

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας θα πιέσει με κάθε τρόπο να μην περάσει καμία απόλυση συναδέλφου! Ενωμένοι απέναντι στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και στις πραγματικές αιτίες που τα γεννούν, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Για να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας!

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση του “Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου” τη Μ. Τετάρτη στις 9:30 πμ  στο χώρο του νοσοκομείου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να:

  • Προσπεράσουν τις φωνές του συμβιβασμού και της υποταγής. Το μέλλον και η ζωή μας δε μπορεί να συμπιέζεται στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Η «ανάπτυξη» τους θα ποτιστεί με το αίμα μας, με τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο, τη συνεχή ομηρία μας!
  • Να δυναμώσουν την οργάνωση του σωματείου. Κανένας μόνος του! Όλοι μαζί για να δυναμώσει ο αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς, για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά κλπ.
  • Τώρα να μπούμε  στον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφός μας!
  • Να επαναπροσληφθούν τώρα οι 2 συναδέλφισσες στο Νοσοκομείο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Όχι στους εργολάβους και στις ατομικές συμβάσεις.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Το Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΑύριο πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Τηλυκράτη για την διαιτησία Διώτη