Αρχική Ειδήσεις Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: Δεν με ενδιαφέρει ο Δήμος Λευκάδας

Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: Δεν με ενδιαφέρει ο Δήμος Λευκάδας

0

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης, με αφορμή την ημερίδα του Επιμελητηρίου για τα πνευματικά δικαιώματα, με τον ίδιο ωστόσο να βγάζει ειδήσεις καθώς αποκάλυψε ότι ο μόνος του στόχος είναι το επιμελητήριο, βάζοντας τέλος στα σενάρια υποψηφιότητας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι δεν μπορεί το Επιμελητήριο να συνεννοηθεί με τον Δήμο για πολλούς και διάφορους λόγους, λέγοντας ότι το Επιμελητήριο είναι σύμβουλος της πολιτείας αυτή είναι η δουλειά τους δυστυχώς όπως είπε δεν μας εκμεταλλεύονται οι δήμοι ή οι κυβερνήσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον τόπο πιο μπροστά, καθώς οι ίδιοι δεν μπορούν να γνωρίζουν καλύτερα από τους επαγγελματίες τον τουρισμό, ένα αντικείμενο που γνωρίζουμε καλύτερα εμείς και να τους βοηθήσουμε να κάνουν κάτι καλύτερο.
Όταν ο Δήμος θέλει να ασχοληθεί με τον τουρισμό, δεν είναι μόνο το να πας στην έκθεση στην Αγγλία για να προβάλεις το νησί, αλλά όταν φέρνει το Επιμελητήριο το νησί στον κόσμο, να μπορούν να βρουν ένα καθαρό περιβάλλον, να υπάρχει νερό, να δουλεύουν οι αποχετεύσεις κ.α. Αν αυτά θα μπορούσε να τα κάνει σωστά θα ήταν το καλύτερο.

Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας είπε ότι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι αν κάνουμε αυτό που πρέπει για να βελτιώσουμε τα πράγματα, καθώς οι παραγωγοί για να έρθουν εκεί εγκαταλείπουν τις δουλειές τους δυο μέρες, ξοδεύουν χρόνο και χρήματα για να μπορέσει να γίνει αυτό το φεστιβάλ, με τον ίδιον να δικαιολογεί όσους δεν έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια ή που έχουν έρθει μόνο μερικές φορές, καθώς το θέμα είναι να είμαστε κοντά τους και να τους πείσουμε ότι αξίζει να συμμετάσχουν.

Σχολιάζοντας την δήλωση του Θανάση Περδικάρη στον Prisma 91,6 ότι οι παραγωγοί πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το Φεστιβάλ και να το εξελίξουν, απάντησε ότι όποιος δεν μπορεί δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχει, ας αφήσει τους άλλους που μπορούν, καθώς αν έχεις τις ιδέες μπορείς να το πας και πιο κάτω.
Μάλιστα έφερε για παράδειγμα το Φεστιβάλ Φολκλόρ τον Αύγουστο, το οποίο έχει τελματώσει τα τελευταία αρκετά χρόνια και πρέπει κάποια στιγμή να συζητήσουμε για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο.

Στο ερώτημα αν η κινητικότητα του Επιμελητηρίου σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές, είπε ότι αν κάποιος παρατηρήσει και τα προηγούμενα χρόνια πάντα υπήρχε κάποια δραστηριότητα που έπρεπε να ανακοινωθεί στα μέλη μας, λέγοντας ότι προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας σωστά μέχρι την τελευταία μέρα και οι συνάδελφοι ας αποφασίσουν από τους υποψήφιους που θα υπάρχουν ποιον θέλουν.

Σχολιάζοντας την δήλωση του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή « μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι» με αφορμή την κίνηση του Επιμελητηρίου να μεταφέρει σκουπίδια την ημέρα της απεργίας, είπε ότι ο ίδιος δεν είναι στην κλάση του Δημάρχου δεν έκανε αρχαία στο σχολείο, σαν επιχειρηματίας δεν είναι άνθρωπος της θεωρίας αλλά της πράξης και ήταν καλός στα μαθηματικά.
Πολλοί φίλοι του έστειλαν αρκετά ρητά για να του απαντήσει, ωστόσο του δόθηκε η ευκαιρία να του απαντήσει με δυο ρητά:
Το ένα είναι «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» που σημαίνει ότι ενώ καίγονται τα σπίτια μας εμείς τραγουδάμε, φράση συνώνυμη της απάθειας και αδιαφορίας ή οποία μπορεί να εκφράζει τον Δήμο, όχι όμως το Επιμελητήριο, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει ότι δεν αδιαφορούμε για όσα τραβάνε τα μέλη μας και δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες σε αυτή την ομηρία των σκουπιδιών έξω από τα καταστήματα τους και να μην μπορεί να πάει ο κόσμος για να φάει έξω από τα εστιατόρια, τονίζοντας ότι οι απεργοί δεν είχαν κλείσει την χωματερή, αλλά ο Δήμος Λευκάδας, με τους οποίους και είχαν συμφωνήσει να κάνουν αυτό που έκαναν.
Το δεύτερο ρητό που διάβασε ήταν όταν ο Αντισθένης κάποια στιγμή πληροφορήθηκε ότι ο Πλάτωνας μίλησε άσχημα για αυτόν είπε: «Βασιλικόν, καλώς ποιούντα κακώς ακούειν» είναι μεγαλειώδες να σε κατηγορούν όταν κάνεις το σωστό.

Ο ίδιος έβαλε τέλος και στα σενάρια υποψηφιότητας του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ώστε κάποιοι άνθρωποι να κοιμούνται ήσυχοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, “δεν μας ενδιαφέρει το θέμα του δήμου σαν επιμελητήριο, καθώς στο επιμελητήριο δουλεύουμε συλλογικά ως ομάδα, δεν μας ενδιαφέρει ο δήμος καθώς μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες ιδιαίτερα στον τουρισμό μέσα από το Επιμελητήριο. Ελπίζω τώρα κάποιοι να αρχίσουν να κοιμούνται πιο ήσυχοι τα βράδια”.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Αλώνισμα στο Άλατρο
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του Κωνσταντίνου Κούρτη για την 1η προσωπική έκθεση ζωγραφικής