Αρχική Top Stories Aegean και easyJet βάζουν δρομολόγια στο Ακτιο

Aegean και easyJet βάζουν δρομολόγια στο Ακτιο

0

easyjet

Αποτελούσε πάγιο αίτημα τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης η χρησιμοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου του Ακτίου και για πολιτική χρήση.

Είναι άδικο στη χώρα μας να μην εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που υπάρχουν και που θα συμβάλλουν στην περιβόητη ανάπτυξη και θα φέρουν την περιφέρεια πιο κοντά στην Αθήνα, την πρωτεύουσα. Περιμένουμε βέβαια και τις κυβερνητικές αποφάσεις περί αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία ούτως ή άλλως χρειάζονται μεγάλες αλλαγές.

Προς το παρόν μένουμε στο Ακτιο, που εκτός από τον Ρώσο μεγιστάνα Ρομπολόβλεφ (έχει αγοράσει το νησί Σκορπιός του Ωνάση για την κόρη του) ο οποίος φθάνει με το προσωπικό του αεροπλάνο στο Ακτιο και αμέσως πηγαίνει στο νησί, τώρα θα μπορούν κι άλλοι πολίτες να απολαμβάνουν τη χρήση του συγκεκριμένου αεροδρομίου.

Η Aegean ήδη από τις 2 Ιουνίου θα έχει πρόγραμμα με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις Αθήνα – Ακτιο, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τους Ελληνες ταξιδιώτες θα μπορούν και οι ξένοι με την ανταπόκριση να βρεθούν πολύ γρήγορα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να χρειαστεί να πάρουν λεωφορείο (το τρένο πηγαίνει μέχρι το Κιάτο ως προαστιακός).

Παράλληλα και η easyJet μόλις ανακοίνωσε ότι προσθέτει μία ακόμη νέα γραμμή στο δίκτυό της προς την Ελλάδα, κατά τη θερινή περίοδο 2015 (17 Μαϊου – 21 Οκτωβρίου), από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προς την Πρέβεζα (Άκτιο) με 2 πτήσεις την εβδομάδα.

Από σήμερα, υπάρχουν θέσεις για την γραμμή αυτή διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.easyjet.com/” href=”http://www.easyjet.com/”>www.easyJet.com, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους επιβάτες να κανονίσουν από νωρίς τις διακοπές τους στην Ελλάδα, σε χαμηλές τιμές.

O Neil Slaven – UK Commercial Manager, δήλωσε:

«Η easyJet συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζει σταθερή αύξηση τα τελευταία 5 χρόνια, με ένα μέσο όρο ανάπτυξης κατά 9% ανά έτος . Η συνολική χωρητικότητα της εταιρίας στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τις 2 εκατομμύρια θέσεις στο οικονομικό έτος 2015.
Η easyJet είναι στρατηγικός εταίρος της οικονομίας και του Ελληνικού τουρισμού, καθώς δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες μας να γνωρίσουν ακόμα περισσότερους Ελληνικούς προορισμούς. Σήμερα, η easyJet πετάει από την Ελλάδα για Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία .»

Την είδηση χαιρετίζουν όλοι οι φορείς της περιοχής που βλέπουν ότι οι αφίξεις θα αυξηθούν σημαντικά, με άμεσο τουριστικό όφελος.

Πάντως, για να βάλει πτήσεις προς το Ακτιο η easyJet, χρειάζεται οι τοπικοί φορείς να επιδοτήσουν αυτές τις πτήσεις με κάποιο ποσό. Αυτή η τακτική είναι πάγια από τις εταιρείες χαμηλού κόστους που δεν θέλουν να πάρουν μόνες τους το ρίσκο για δρομολόγια σε μια νέα περιοχή. Παράλληλα με αυτό τον τρόπο κρατούν και χαμηλά τα ναύλα.

Ωστόσο, αν τα δρομολόγια εξελιχθούν καλά, έχοντας μεγάλη πληρότητα, δεν αποκλείεται αυτή η επιδότηση να σταματήσει.

Πηγή: http://www.driveandtravel.gr/

Προηγούμενο άρθροΟ Κώστας Δρακονταειδής και ο Γιώργος Πολίτης στο Nova Sport FM
Επόμενο άρθροΑπόκριες στην Λευκάδα έντεκα χρόνια πριν