Αρχική Life Style Όλοι οι λόγοι που βάζουν τον Μικρό Γιαλό Λευκάδας στη λίστα με...

Όλοι οι λόγοι που βάζουν τον Μικρό Γιαλό Λευκάδας στη λίστα με τους αγαπημένους σου προορισμούς

0

BY GEORGIA KOTSIOPOULOU

Απέχεις σχεδόν πέντε ώρες μακριά, αν υποθέσουμε ότι θα ξεκινήσεις από το κέντρο της πρωτεύουσας, για να βρεθείς στον Μικρό Γιαλό, έναν φυσικό κόλπο με λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινη θάλασσα δίπλα από το χωριό Πόρο της Λευκάδας. Σχεδόν 15 λεπτά από το Νυδρί και λίγο λιγότερο από μία ώρα από την πόλη του νησιού. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κερδίσει την καρδιά σου μία κουκίδα νοτιοανατολικά στον χάρτη του νησιού της Λευκάδας.  Αν είσαι λοιπόν τυχερός σε ένα διήμερο στον Μικρό Γιαλό θα ανακαλύψεις ότι το φαγητό και οι άνθρωποι ίσως να είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία, με το φυσικό τοπίο να ακολουθεί από πολύ κοντά.

Το φαγητό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Στην ταβέρνα Ζόλιθρος θα σου σερβίρουν οι φανταστικοί Αθηνά, Βαγγέλης και Νίκος τα ψάρια που έπιασε ο μεγαλύτερος της οικογένειας το ίδιο πρωί. Αν δεν τρως ψάρι το ίδιο απολαυστική θα είναι μια γαριδομακαρονάδα, οι θαλασσινοί μεζέδες και οι πιο ωραίες τηγανητές πατάτες που θα έχεις φάει ποτέ. Η πιο δύσκολη στιγμή είναι όταν θα πρέπει να βρεις λίγο χώρο για το γλυκό, για παράδειγμα μία σοκολατόπιτα ή ένα τιραμισού.

Αν είσαι τυχερός δεν θα φτιάξεις μόνος σου το κοκτέιλ σου στο Γεια μας

Βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο του παραλιακού δρόμου κι εκεί ο Μπάμπης φτιάχνει καφέ, κοκτέιλς και κλαμπ σαντουιτς που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία. Μεταξύ μας η μαμά του Μπάμπη φτιάχνει λίγο καλύτερο καφέ οπότε μπορείς πολύ διακριτικά να επιλέξεις την ώρα που θα βρίσκεται εκείνη εκεί για να πάρεις τον καφέ σου. Μην το αποκαλύψεις όμως ποτέ γιατί θα καταλήξεις να πίνεις ανθρακούχο νερό αφού η κύρια Κίτσα δεν ξέρει να φτιάξει κοκτέιλ. Εδώ μπορείς να πετύχεις ντόπιους να πίνουν τον καφέ τους και σε αυτή την περίπτωση αν κρυφακούσεις μπορεί στην παρέα να εντοπίσεις τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ίσως τον πιο συμπαθητικό Πρόεδρο που έχει να επιδείξει η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα.

Τα πλεονεκτήματα της σωστής επιλογής στη διαμονή

Έχεις πολλές επιλογές να μείνεις αλλά αν θες τη γνώμη μου τα δωμάτια με το όνομα Savvas είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για δύο λόγους: Για το σημείο που βρίσκονται και για την ευγένεια της ιδιοκτήτριας. Ακριβώς στο πιο ήσυχο σημείο του δρόμου αλλά σε απόσταση αναπνοής από το εστιατόριο ή την παραλία χωρίς να χρειαστεί να πάρεις το αυτοκίνητό σου. Όλα τα μπαλκόνια μοιάζουν σαν να είσαι σπίτι σου με τη διαφορά ότι ακριβώς μπροστά σου έχεις θάλασσα.

Η παραλία

Φρόντισε να βρεθείς στην παραλία Ρούδα με τα διάφανα νερά της και τα κατάλευκο βότσαλα που βρίσκεται στη μια άκρη του δρόμου που θα χρειαστεί να διασχίσεις. Θα βρεις πάντα χώρο να κάτσεις, είτε χρειάζεται μία ξαπλώστρα είτε θες να απλώσεις τη δική σου πετσέτα. Θα διαβάσεις ήσυχα το βιβλίο σου, θα κολυμπήσεις σε ασφαλή νερά και θα ζηλέψεις τα σπίτια που έχουν χτιστεί στις πλαγιές γύρω από την παραλία.

Αν βρεθείς για δύο μέρες στη Λευκάδα ο παραλιακός δρόμος του Μικρού Γιαλού έχει ακριβώς όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεχάσεις που έβαλες τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου αφού θα τα κάνεις όλα περπατώντας. Ήσυχη διαμονή, υπέροχο φαγητό, ποτό χωρίς να χρειαστεί να στριμωχτείς σε ένα σοκάκι, καφέ που θα σου λείψει μόλις φύγεις, ωραία παραλία, όμορφοι άνθρωποι, ωραίες ιστορίες. Tι άλλο μπορεί να θες;

ΥΓ. Επειδή ακριβώς το ζητούμενο είναι να μην μετακινηθείς πολύ σ αυτό το ταξίδι σου στη Λευκάδα, όπως θα φτάνεις στον Πόρο κάνε μία στάση στο σούπερ μάρκετ Βενιζέλος που είναι ο Δημήτρης, η Χριστιάνα και η κυρία Μαρίνα για εκείνα τα απαραίτητα που υποψιάζεσαι ότι μπορεί να μη βρεις στον Μικρό Γυαλό.

Κι αν αναρωτιέσαι, όχι, δεν πληρωθήκαμε για αυτό το άρθρο.

πηγή:https://www.savoirville.gr/

Προηγούμενο άρθροΌλοι για τη Λευκάδα: Να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα υδροδότησης
Επόμενο άρθροΤομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: Εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 15 Ιουλη 20:30 στην πλατεία Μαρκά.