Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κακοκαιρία και το δέρμα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κακοκαιρία και το δέρμα

0

Υποφέρετε από κνησμό τον χειμώνα, σε σημείο που αισθάνεστε ότι θα γδάρετε το δέρμα σας; Το δέρμα γίνεται ξηρό  και ερεθίζεται όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τον άνεμο, την κεντρική θέρμανση και την χαμηλή υγρασία.

Η κακοκαιρία, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον προστατευτικό μανδύα του δέρματος, δημιουργώντας κενά στην βασική στιβάδα επιτρέποντας έτσι την απώλεια του νερού (αφυδάτωση) και την διείσδυση ερεθιστικών παραγόντων (ευαισθησία). Το ξηρό περιβάλλον, μπορεί να είναι υπεύθυνο για την αίσθηση κνησμού, καθώς η αντίδραση του οργανισμού για να προστατευθεί από τη φλεγμονή είναι η απελευθέρωση ισταμίνων. Μπορεί επίσης να επιδεινώσει φλεγμονώδεις δερματικές ασθένειες όπως είναι η ακμή, το έκζεμα, η ιχθύαση και η ψωρίαση, κατά τις οποίες έτσι και αλλιώς ο προστατευικός μανδύας του δέρματος έχει υποστεί βλάβες. Όπως ακριβώς και στα βλέφαρα, το δέρμα στα χείλη είναι υπερβολικά λεπτό και ευαίσθητο και υποφέρει έντονα στην κακοκαιρία με αποτέλεσμα τα ξηρά, σκασμένα χείλη.

Η ξηρασία του χειμώνα μοιάζει εχθρική, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για να εξαλείψουμε τα παραπάνω συμπτώματα στο δέρμα μας; Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

Ξεκινάμε από τα βασικά – χρησιμοποιούμε ένα κρεμώδες καθαριστικό χωρίς σαπούνι, ένα ενυδατικό σπρέι και ένα προστατευτικό ενυδατικό με αντιηλιακό δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15.

Συνεχίζουμε με έναν ενυδατικό ορό ή μάσκα που περιλαμβάνει μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσης Υαλουρονικού Οξέος

Στοχεύουμε στις ανάγκες του ευαισθητοποιημένου δέρματος με καταπραυντικάcomplex.

Για την περιποίηση του δέρματός μας όσο κοιμόμαστε χρησιμοποιούμε έναν ορό που περιέχει πεπτίδια, πλούσιο σε Αργανέλαιο που παρέχει λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες, Βιταμίνη Ε και Φερουλικό Οξύ για την ενίσχυση του λιπιδικού προστατευτικού μανδύα του δέρματος.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία του νερού στο μπάνιο και το ντους μας, χρησιμοποιούμε έλαια για το μπάνιο και εφαρμόζουμε ενυδατικό σώματος αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους (μέσα σε τρία λεπτά).

Δεν κάνουμε υπερβολές όσον αφορά το μπάνιο και την απολέπιση και γενικότερα την επιθετική προσέγγιση στο δέρμα μας. Το περιποιούμαστε με απαλότητα και σεβασμό!

Αποφεύγουμε να γλείφουμε τα χείλη μας, καθώς τα ένζυμα της πέψης και τα βακτήρια στο σάλιο μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα χείλη. Χρησιμοποιούμε μια θρεπτική θεραπεία για τα χείλη με SheaButter και Αβοκάντο.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές το Βeauty& Diet byΕλευθερία Κολυβά.

Eπιστημονική υπεύθυνη :Λάζαρη Σοφία

Προηγούμενο άρθροΗ προσφορά της εβδομάδας από το Beauty & Diet by Ελευθερία Κολυβά
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο Δήμου Λευκάδας στο Αθλητικό Σωματείο “Φίλανδρος”