Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Παρουσίαση της σχεδίας του Οδυσσέα από τον Μάριο Σίδερη στην Πάτρα

Παρουσίαση της σχεδίας του Οδυσσέα από τον Μάριο Σίδερη στην Πάτρα

0

Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ στην Αίθουσα Αγοράς Αργύρη.

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» παρουσιάζει τον εκλεκτό Λευκαδίτη Αρχιτέκτονα κ. Μάριο Σίδερη ο οποίος αναπαριστά  κατά  προσέγγισή, την  Σχεδία  του Οδυσσέα, μέσω των αναφορών στο έπος, με  ανάλυση αστρονομικών και ναυπηγικών δεδομένων, αλλά και κανόνων ναυσιπλοΐας.

Ο Μάριος Σίδερης έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην μελέτη του Ομήρου. Η έρευνά του επικεντρώθηκε κυρίως στην αναζήτηση της ταυτότητας της Ομηρικής Ιθάκης αλλά δεν είναι Λευκαδιστής, γιατί γεννήθηκε στη Λευκάδα, αλλά γιατί υποστηρίζει μια επιστημονική θεώρηση με επιχειρήματα μαθηματικά στηριζόμενος στα χωρία του Ομήρου.

Στην παρουσίασή του θα μας παρουσιάσει ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ την οποία κατασκεύασε σε μακέτα υπό κλίμακα 1=15 ερμηνεύοντας τις τεχνικές οδηγίες της θεάς Καλυψούς και αντλώντας στοιχεία για την λειτουργία της από την περιγραφή τόσο της κατασκευής της όσο και του ναυαγίου της, μέχρι της τελικής διαλύσεως και αφανισμού της, σύμφωνα με την αφήγηση του Ομήρου  και  θα μας αναφέρει, τη  θεωρία του, για τη λύση του αινίγματος της Ιθάκης, την οποία στηρίζει, στη μόνη γλώσσα της αποδείξεως, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία, την αστρονομία, σε συνδυασμό με τη βαθύτερη ερμηνεία του Ομηρικού κειμένου

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα για τον καθαρισμό του μονοπατιού του Αχέροντα
Επόμενο άρθροΣτις 17-18 Ιουνίου το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην Κατούνα