Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Απολογισμός Φιλανθρωπικής βραδιάς Γηροκομείου Λευκάδας

Απολογισμός Φιλανθρωπικής βραδιάς Γηροκομείου Λευκάδας

0

DSC_5344

Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια «Φιλανθρωπική Βραδιά» του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με σκοπό την συγκέντρωση εσόδων για την συνέχιση της λειτουργίας του, αλλά και την ενίσχυση του συσσιτίου απόρων συμπολιτών μας που πραγματοποιεί καθημερινά. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει την αλληλεγγύη, την προσφορά, την αγάπη και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, στοιχεία χωρίς τα οποία είναι αδύνατο το έργο του Γηροκομείου. Και όταν αυτά τα συναισθήματα εκφράζονται σε εποχές με τέτοια οικονομική κρίση, είναι υποχρέωσή μας να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας  στην κοινωνία της Λευκάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θεόφιλος καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους, τονίζοντας την αξία της προσφοράς, καθώς και την πορεία του έργου της ανακαίνισης και επέκτασης του Γηροκομείου που έχει δρομολογηθεί. Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Ιεράς Μητροπόλεως για την πραγματοποίηση του έργου και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Χαλικιά για το ενδιαφέρον και τις συνεχείς ενέργειές τους να εντάξουν το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ευχαρίστησε επίσης τον Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά, τον Δήμαρχο Λευκάδος κ. Κων/νο Δρακονταειδή και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήριο Σκιαδαρέση για την αρωγή τους στο Ίδρυμα. Στη συνέχεια τίμησε για μια ακόμη φορά τον ιδιοκτήτη του κτήματος κ. Σπυρίδωνα Σκληρό για τη συνεχιζόμενη προσφορά του καθώς και την εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την προσφορά σε τρόφιμα και σε άλλα είδη. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Κων/νος Διώτης, Δ/ντης του υποκαταστήματος Λευκάδας ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και το Δ.Σ. του Ιδρύματος για την τιμή προς την εταιρεία, μεταφέροντας την επιθυμία της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για ακόμη καλύτερη συνεργασία και ενίσχυση του Ιδρύματος στο κοινωνικό έργο του στην τοπική κοινωνία.

Το Δ.Σ. ανακοινώνει ότι το καθαρό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τις προσκλήσεις και τη λαχειοφόρο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ύψος των 10.295,00 €. Επίσης, ευχαριστεί όσους εθελοντικά εργάστηκαν και βοήθησαν αφιλοκερδώς για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα: Το «ΚΤΗΜΑ ΓΑΡΔΕΛΗ», δηλαδή τον κ. Σπυρίδωνα Σκληρό, την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, την εταιρεία ΑΦΟΙ ΓΑΖΗ Α.Ε., την κα ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΙΣΤΙΑ που τραγούδησε για το Ίδρυμα, το ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ της Ι. Μητροπόλεώς μας. Όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την προβολή της εκδήλωσης. Το φωτογραφείο του κ. ΝΙΚΟΥ ΖΑΜΠΕΛΗ που καλύπτει κάθε χρόνο φωτογραφικά την εκδήλωση. Την επιχείρηση «ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ» για την προσφορά αναψυκτικών. Το αρτοποιείο «ΑΡΓΥΡΟΥ». Το ζαχαροπλαστείο “IL SAPORΕ” Γιώργος Μπουρδάρας. Τις κυρίες που έφτιαξαν τις πίτες. Τους ιδιώτες, τα καταστήματα, τις εταιρείες, τα φαρμακεία και τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου και συγκεκριμένα τους: «ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ» ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ, «ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΓΙΝΗ» «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ», ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΩΝΗΣ, ΑΦΟΙ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ βουλκανιζατέρ, ΠΛΑΓΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΓΗ, “Μalphas steps” και «ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ» καταστήματα υποδημάτων, «ΜΠΑΖΑΡ», “La Finezza”, “Little people”, «ΜΙΚΥ», «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ», “Angolo Bambino”, ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ «ΝΙΡΙΚΟΣ», «ΑΡΑΒΑΝΗ» και «ΣΑΝΤΑΣ» λευκά είδη, «ΒΑΝΑΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ» “Femme Chic”, «μικρό», “butterfly”, «ΚΑΤΣΕΝΟΣ collezione», «Επιδιορθώσεις ΧΡΙΣΤΙΝΑ», ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Νυφικά-Βαπτιστικά», «ΜΑΡΚΕΤ EXPRES», «ΔΑΣΚΑΛΟΣ», “DOLCE”, “Quattro Linea”, “HONTOS CENTER”, «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ», «ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ», «ΑΙΣΘΗΣΗ», “Vertzamo”,«ΑΖΑΛΕΑ», “La Primavera”, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΩΧΙΑΝΟΣ, «ΕΙΚΟΝΑ» Μ. Κρητικός, το βιβλιοπωλείο Ν. ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗ, το κομμωτήριο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΗ, τα φαρμακεία: ΖΩΗΣ ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΥ, ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΡΙΑΡΑ,ΑΛΕΞ. ΚΟΛΥΒΑ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΡΣΑ, ΚΑΙΤΗΣ ΓΑΝΖΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΝΔΩΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΗ, ΑΡΑΒΑΝΗ, ΓΕΙΤΟΝΑ-ΒΕΡΥΚΕΙΟΥ, και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗ, και τους: ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ, ΛΥΔΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΤΟΥΛΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΜΑΥΡΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ, ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟ. Τέλος τα καταστήματα από το Νυδρί: «ΑΝΤΩΝΙΟ ΓΑΖΗ» ηλεκτρικά, «ΣΚΕΡΤΣΟ», «ΗΛΙΟΣ», «ΑΡΤΕΜΙΣ», «ΕΜΠΟΡΟΚΗΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ», ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΛΗ κομμωτήριο, ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΙΛΙΠΠΑ, “Caramella”, ΑΡΜΑΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους και εύχεται, καλή χρονιά, ευλογημένη από τον Θεό, γεμάτη  υγεία και πρόοδο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο  Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης Θεόφιλος,Πρόεδρος

κ. Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος, μέλος

κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης Πρόεδρος Επιμελητηρίου, μέλος

κ. Αθανάσιος Καραγιάννης Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, μέλος

κα Δήμητρα Βαγενά, γραμματέας

κ. Παναγιώτης Ορφανός, ταμίας

κ. Χριστόφορος Μακρυγιώργος, μέλος

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος

Σημ. My Lefkada: Δείτε το ρεπορτάζ του My Lefkada [εδώ]

DSCN1843 DSCN5535-800x600 DSCN5557-800x600

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στην κοπή πίτας του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας
Επόμενο άρθροEcomobility: Πεζοπορία στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης