Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Ορφέα στο Αίγιο

Εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Ορφέα στο Αίγιο

0

Το Σάββατο 06 Μαΐου το βράδυ έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο η αυλαία της χορωδιακής συνάντησης, Χορωδιακές Συναναστροφές II «Οδός Χορωδών», Αίγιο 2017, που διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά από το Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου, ενώ την εκδήλωση τίμησε, μέσω του αντιπροσώπου της (αιδεσιμολογιότατος Αθανάσιος Λιακόπουλος), η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Οι παρευρισκόμενοι γέμισαν με συναισθήματα και εικόνες και έγιναν πρωταγωνιστές και συνταξιδιώτες σε μία γοητευτική ανοιξιάτικη διαδρομή, γεμάτη μουσικές νότες.

Οι Χορωδίες που συμμετείχαν στην φετινή χορωδιακή συνάντηση ήταν με τη σειρά εμφάνισης:
Ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ 1937», με Μαέστρο τον Κων/νο Τσίντζα και στο πιάνο τον κ. Γεώργιο Γκίκα
Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, με Μαέστρο την κα Αλίκη Ζαφείρη και στο πιάνο τον κ. Αντρέα Αδαμόπουλο
Η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας, με Μαέστρο και στο πιάνο τον κ. Τάσο Καραγιάννη
Η Μεικτή Χορωδία Δ.Ε. Αγριάς Δήμου Βόλου με Μαέστρο τον κ. Βλάση Μαστρογιάννη και στο πιάνο την κα Ζέφη Κατσαρού.

Το φιλόμουσο κοινό καταχειροκρότησε τους εξαίρετους μαέστρους, τους βιρτουόζους του πιάνου και τους καλλίφωνους χορωδούς για την άψογη εκτέλεση του ρεπερτορίου τους και την υπέροχη εμφάνισή τους.

Έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από την πλευρά του Συλλόγου προς τις φιλοξενούμενες Χορωδίες, οι οποίες ανταπέδωσαν προσφέροντας αναμνηστικά δώρα.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων στο τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης δεξιώθηκε με πλούσιο μπουφέ, όλες τις φιλοξενούμενες χορωδίες και τις αποχαιρέτησε προσφέροντας σε αυτές τοπικά προϊόντα της περιοχής της Αιγιάλειας.

Οι Χορωδιακές Συναναστροφές «Οδός Χορωδών», ως θεσμός, είναι πηγή αξιών και ιδεών και μοναδικό επίτευγμα εθελοντικής προσφοράς. Φιλοδοξούν να αποτελέσουν, στην καρδιά της άνοιξης, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι Πολιτισμού για την πόλη του Αιγίου, που αρνείται να ικανοποιήσει τη χαμηλή αισθητική και να διασκεδάσει χωρίς να παιδεύσει.

Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί την ΔΗΚΕΠ Αιγιαλείας για την παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου και βέβαια όλους τους φίλους και συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο μιας μεγάλης πνευματικής αλυσίδας της πόλης μας.

Προηγούμενο άρθροTο Πόρτο Κατσίκι στις 10 καλύτερες παραλίες που προτείνει το Paris Match
Επόμενο άρθρο6ο ετήσιο τουρνουά Αμπαλί στην Αθήνα