Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Φιλανθρωπική Έκθεση Ζωγραφικής heΑrt: Η σύμπραξη τέχνης και ανθρωπιάς που έγινε θεσμός!

Φιλανθρωπική Έκθεση Ζωγραφικής heΑrt: Η σύμπραξη τέχνης και ανθρωπιάς που έγινε θεσμός!

0

DSCN3161

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Ζωγραφικής και Αγιογραφίας Λευκάδας διοργάνωσε την Φιλανθρωπική Έκθεση Ζωγραφικής «heΑrt» το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014.

Το Εικαστικό Εργαστήρι τις τελευταίες εβδομάδες διοχέτευσε όλη την δυναμική και την ενέργειά του για την υλοποίηση αυτής της έκθεσης. Περισσότεροι από 50 μαθητές εργάστηκαν δεκάδες ώρες, εκπορευόμενοι από το φιλανθρωπικό σκοπό της έκθεσης. Με πολλή αγάπη και διάθεση αληθινής, έμπρακτης προσφοράς πρώτοι εκείνοι έδειξαν το δρόμο διαθέτοντας τον προσωπικό τους χρόνο και καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου το κόστος των έργων τους. Όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση το Σάββατο το απόγευμα, θαύμασαν από κοντά τη δημιουργικότητα των μαθητών αλλά και την πρόοδό τους, αφού χρόνο με το χρόνο γίνονται ολοένα και καλύτεροι, χάρη φυσικά και στην δασκάλα τους, την Εικαστικό και Θεωρητικό της Τέχνης κ. Χαρά Σαΐτη.

Ο Σύλλογος Ζωγραφικής και Αγιογραφίας έδωσε τη σκυτάλη στο κοινό κι εκείνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του. Περισσότεροι από 150 πίνακες άλλαξαν χέρια μεταδίδοντας την αγάπη και την ανθρωπιά, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λευκάδα.

Συμπαραστάτες στη 3η heΑrt  το ντουέτο Arenaria των Βανέσα Αθανασίου και Μαρία Γιαννικοπούλου που με τις υπέροχες μουσικές τους έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, καθώς επίσης και το Εμπορικό Κέντρο «The City» που παραχώρησε το χώρο του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον Σύλλογο Ζωγραφικής και Αγιογραφίας για την έμπνευση και την υλοποίηση των επιτυχημένων φιλανθρωπικών εκθέσεων ζωγραφικής όσο και στο κοινό που αγκαλιάζει αυτές τις εκδηλώσεις και αποδεικνύει εμπράκτως τη στήριξή του τόσο στο Σύλλογο όσο και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η τέχνη της καρδιάς θα σκορπίσει και φέτος χαμόγελα σε δεκάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη, γιατί η αγάπη μόνο όταν μοιράζεται μπορεί και πολλαπλασιάζεται!

Ειρήνη Βονιτσάνου

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας Λευκάδας μπορείτε να δείτε στο περσινό αφιέρωμα του My Lefkada [εδώ]

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την 3η heArt- Η τέχνη της καρδιάς.

Προηγούμενο άρθροΛαϊκή Συνέλευση στη Βασιλική παρουσία Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΣΥΜΟΛ “ΑΓΑΠΗΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ”