Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις 1η Συνάντηση Αδελφοποιημένων Πόλεων με τη Λευκάδα

1η Συνάντηση Αδελφοποιημένων Πόλεων με τη Λευκάδα

0
TWIN TOWNs 020

TWIN TOWNs 020

Δελτίο τύπου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                        Λευκάδα 5/8/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 οι εργασίες της 1ης Συνάντησης των Αδελφοποιημένων Πόλεων με τη Λευκάδα.

Στη Συνάντηση συμμετείχαν δημοτικές αντιπροσωπείες από :

την Εμαμπόντα της Σουηδίας με επικεφαλής τη Δήμαρχο Ann-Marie Fargerstrom

τη Λεκάτ της Γαλλίας με επικεφαλής το Δήμαρχο Michel Py

το Παραλίμνι της Κύπρου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αντρέα Οικονόμου

το Πλοϊέστι της Ρουμανίας

το Πριμόρσκι-Οδησσού της Ουκρανίας

την Πόλιανα της Σερβίας

τη Σαλαμίνα

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου, οι αντιπροσωπείες παρουσίασαν τις πόλεις τους και ανέλυσαν τη λειτουργία των Δήμων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας.

Το ίδιο βράδυ στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός το Πνευματικό Κέντρο πρόβαλε βίντεο για την κάθε πόλη και στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες υπέγραψαν ενώπιον του κοινού το Πρωτόκολλο της 1ης Συνάντησης των Αδελφοποιημένων Πόλεων.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου οι αντιπροσωπείες ξεναγήθηκαν στην Ι.Μ. Φανερωμένης και το Μουσείο της μονής και κατόπιν απήλαυσαν τις ομορφιές της Νότιας Λευκάδας. Προς το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια μικρή κρουαζιέρα στα Πριγκηποννήσια.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με φορείς της πόλης και του νησιού. Το ενδιαφέρον από την πλευρά των αντιπροσωπειών για πολιτιστικές και εμπορικές συναλλαγές ήταν μεγάλο. Δυστυχώς η ανταπόκριση από πλευράς εμπορικών και τουριστικών φορέων ήταν προβληματική. Σημαντικές ήταν επίσης οι συμφωνίες που προέκυψαν με αμεσότερη τη συμμετοχή των πόλεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013. Δράση 1.Μέτρο 1.1» .

Το πρόγραμμα της συνάντησης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου με επίσκεψη στην Καρυά και τους Σφακιώτες όπου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τους ξένους επισκέπτες με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα.

TWIN TOWNs 002

TWIN TOWNs 016

TWIN TOWNs 024

Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία της Λευκάδας μέσα από τις Οθωμανικές πηγές
Επόμενο άρθροΞεκινά η χορήγηση ειδικών σημάτων μείωσης τιμών