Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Έκοψαν την πίτα τους οι Αγιοπετρίτες της Αττικής

Έκοψαν την πίτα τους οι Αγιοπετρίτες της Αττικής

0
mt_gallery

P2100186

Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΟΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Γερανίου 41, ΑΘΗΝΑ 10431
Τηλ./FAX: 210.524.5310

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις της Ένωσης Αγιοπετριτών Αττικής
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας και Βράβευση των Φοιτητών και Μαθητών

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στα Γραφεία μας, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (Λευκαδίτικης λαδόπιτας), για να θυμόμαστε τη γενέτειρά μας, καθώς και η βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, Α.Ε.Ι. (άτομα 3), όσων απεφοίτησαν από τα Α.Ε.Ι. (άτομα 2), όσων έλαβαν Μεταπτυχιακά (Masters) από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού (άτομα 2), καθώς και 3 μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής, εκ των οποίων δύο Αγιοπετριτόπουλα.
Τα βραβεία απενεμήθησαν στους βραβευθέντες από τις κυρίες Ηρώ Σίδερη-Αλεξανδράκη και Ευαγγελία Ρέμπελου (Γραμματείς της Ένωσής μας).

Ο Πρόεδρός μας, κ. Απόστολος Αντύπας, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους συγχωριανούς και φίλους και ευχήθηκε καλή χρονιά, καλή πρόοδο στους εισαχθέντες και καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους των Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών.

Επίσης, η καθηγήτρια-συγγραφέας Κα Αργυρώ Βερυκίου Μπαλτά απηύθυνε προς τους νέους μας ευχές για καλή πρόοδο στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία στον επαγγελματικό στίβο στους αποφοιτήσαντες.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:
-Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, συγχωριανός μας, κ. Γεώργιος Χρυσικός και ο αδελφός του τ. Πρόεδρος του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Γρηγόριος Χρυσικός.
-Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας του χωριού μας και πρώην Πρόεδρος της Ένωσής μας κ.κ. Αλέκος Πατρίκιος.
-Ο κ. Σωκράτης Κακλαμάνης Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής, η Σούλα Βαμβακούση – Λάζαρη Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης, ο ταμίας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κ. Θαν. Μελλάς και πλήθος κόσμου.

(Η κα Αργυρώ Βερυκίου Μπαλτά)
Παραθέτουμε την ομιλία της κα Αργυρώ Βερυκίου Μπαλτά

Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη της Ένωσης Αγιοπετριτών
Κυρίες και Κύριοι και νέοι Απόφοιτοι της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, νάμαστε πάλι σήμερα εδώ στα φιλόξενα γραφεία της Ένωσης Αγιοπετριτών Λευκάδας, να κόψουμε την πίτα μας και να ευχηθούμε για την καινούργια χρονιά 2013. Το έχω πει και άλλη φορά ότι εγώ δεν είμαι Αγιοπετρίτισσα, είμαι όμως Λευκαδίτισσα κι αυτό δεν αλλάζει και πολλά πράγματα σ’ ότι αφορά την καταγωγή μου, διότι όλοι, είτε γεννημένοι σε κάποιο χωριό ή στην πόλη είμαστε όλοι Λευκαδίτες.
Εκτός από τις ευχές μας για τον καινούργιο χρόνο, σήμερα είμαστε εδώ και για να ευχηθούμε στους απόφοιτους νέους και νέες που κατάγονται από τον Άγιο Πέτρο καθώς και τους μαθητές των λυκειακών τάξεων της Βασιλικής, την καλή σταδιοδρομία. Τα παιδιά μας μόλις πήραν τα πτυχία τους και είναι έτοιμα να βγουν στην αγορά εργασίας να ζητήσουν μια θέση στην κοινωνία, να ζήσουν ανεξάρτητα πλέον, χωρίς την βοήθεια της οικογενείας τους.
Αυτό είναι το όνειρο του κάθε νέου και νέας μετά από κόπους και ατέλειωτες ώρες μελέτης για την απόκτηση ενός πτυχίου.

Το πτυχίο λοιπόν υπάρχει και είναι κτήμα του καθ’ ενός που αγωνίστηκε για να το αποκτήσει. Το ερώτημα όμως είναι υπάρχει αγορά εργασίας; Ποιά αγορά και ποια εργασία σε μια κατακερματισμένη κοινωνία, που η ανεργία έχει φτάσει στο 1.500.000 εκατομμύριο περίπου ανέργους. Όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν καταργηθεί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και που και σήμερα λέει ότι είναι μια Δημοκρατική χώρα. Ποιά είναι όμως αυτή η Δημοκρατία, που πολίτες αυτής της Δημοκρατικής χώρας, δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα δίκια τους αγωνιζόμενοι μέσα από νόμιμες διαδικασίες όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία κι όταν καταφύγουν σ’ αυτό το δικαίωμα, αμέσως η Δημοκρατική χώρα τους επιστρατεύει, διότι λέει, θίγονται τάχα τα συμφέροντα των άλλων συμπολιτών τους από τη δική τους απεργία. Τι απαντάει όμως αυτή η Δημοκρατία στους 1.500.000 ανέργους και στις κατακρεουργημένες συντάξεις και τους μισθούς των μελών της, των ανθρώπων που μένουν σ’ αυτή τη χώρα της Δημοκρατίας; Εδώ δεν υπάρχει απάντηση. Υπάρχει μια οικονομία σε πλήρη πτώχευση. Δεν παράγει, κι αν υπάρχει κάποια προσφορά, δεν υπάρχει ζήτηση, διότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα, άρα δεν γίνεται κατανάλωση. Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, οι νέοι αλλά και όλων των ηλικιών εργαζόμενοι μένουν χωρίς εργασία κι αν βρουν κάποια εργασία είναι με αμοιβή εξευτελιστική και τις περισσότερες φορές χωρίς ασφάλεια. Στον ξύλινο πολιτικό λόγο των πολιτικών ακούγονται κατά κόρον οι λέξεις χωρίς έννοια και σημασία. Ανάκαμψη, ανάπτυξη, επενδύσεις. Αντ’ αυτών όμως η χώρα μας ζει ένα καινούργιο κύμα μετανάστευσης. Αυτή την φορά όμως μεταναστεύουν οι νέοι μας. Οι επιστήμες, τα δυνατά μυαλά, να προσφέρουν τις ικανότητες τους σε άλλες χώρες για να μπορέσουν έτσι να επιβιώσουν. Ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν στη δική τους χώρα. Εδώ που είναι οι ρίζες τους. Έχουν πατρίδα μια από τις ωραιότερες του κόσμου κι όμως αναγκάζονται να την αποχωριστούν, γιατί κάποιοι ασχολούνται με τα ομόλογα και τις αγορές, τόσα χρόνια που το κοινωνικό σώμα έτρεφε την αρρώστια, αυτοί προσπαθούσαν να σώσουν το αντίκρισμα των δικών τους επιταγών, έχοντας κατά νου εκείνο: το «έκαστος εφ ω ετάχθη». Άφησαν μια κοινωνία να ζει σε μια εικονική πραγματικότητα και τώρα που το όνειρο τελείωσε ποιος έχει το δικαίωμα ν’ αφήσει τους νέους μας χωρίς όνειρα, χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο; Κανείς. Όσοι έχουν τέτοιους ευσεβείς πόθους να τους ξεχάσουν, διότι μπορεί να χάθηκε η μάχη της νεολαίας μας, αλλά όχι ο πόλεμος. Ο Αγώνας είναι μπροστά. Κι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε από αγώνες.

Οι αξίες είναι τα όπλα στη φαρέτρα μας. Αυτοί που είπαν Τιτανικό τη Χώρα μας είναι ήδη μαζί του στον πάτο του χάους και της ψευτιάς. Μπορεί να μην «είναι εύκολες οι θύρες, όταν η χρεία ταις κουρταλεί» όπως μας λέει κι ο εθνικός μας ποιητής Σολωμός. Όμως το άδικο δεν ευλογείται. Ο κόσμος ο αδικημένος μεροκαματιάρης, ο νέος που του στερούν το αναφαίρετο δικαίωμα να ονειρεύεται και να προσπαθεί να κάμει ζωή αυτά τα όνειρα, θα γίνουν λαοθάλασσα και θα πνίξουν κάθε αδικία και ένα σαθρό και τελειωμένο πολιτικό σύστημα. Η όμορφη και παράξενη πατρίδα, ο Ήλιος ο Ηλιάτορας, αναδεικνύεται πρότυπο Αρετής απέναντι στον κόσμο της ισχύος της πανέτοιμης να εξουσιάσει και να καταστρέψει το αγαθό της ζωής.

Στους νέους μας, που τώρα βγαίνουν να ζητήσουν αυτά που τους ανήκουν εύχομαι ολόψυχα καλή και πολλή δύναμη. Η πάλη ανοίγεται μπροστά τους. Τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας είναι πολλά, αλλά ένας Ηρακλής υπάρχει πάντοτε για να την εξοντώσει.

Εύχομαι σε όλους σε Σας και τους δικούς σας καλή υγεία πάνω απ’ όλα, και πιστεύω πως θα βρείτε τον τρόπο να διεκδικήσετε αυτά που σας ανήκουν. Το «πούθε είσε μωρέ», του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη τα λέει όλα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Εισαχθέντες σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές το 2012:
1. Πατίκος Γιάννης του Κώστα και της Ελένης Βλασσοπούλου, στο πολυτεχνείο Κρήτης
2. Λουπέτη Αγγελίνα του Γερασίμου, στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
3. Αχείμαστου Ιωάννα-Σπυριδούλα του Θεοδώρου, στο Οικονομικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσαν τις Πανεπιστημιακές σπουδές τους:
1. Αθανασίου Μαρία του Αναστασίου, Τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
2. Βουκελάτος Εμμανουήλ του Δημητρίου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Πήραν Μεταπτυχιακό:
1. Αθανασίου Φωτεινή του Σπύρου,
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιώς.
2. Μαργέλη Ζωή του Στάθη, Αναπτυξιακή Ψυχολογία του
Παιδιού και των Εκπαιδευτικών Δομών, Πανεπιστημίου Παρισίων.

Επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. από Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής:
Αγιοπετρίτες:
1. Κατηφόρη Διονυσία του Κων/νου, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (Αγρινίου).
2. Καγκελάρης Αλέξιος του Νικολάου, Σχολή Πληροφορικής
Διοίκησης, Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Από την Πόντη:
1. Σπανίδης Σίμων του Κυριάκου, Σχολή Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.Ι. Χανίων Κρήτης
Υ.Γ.: Δυστυχώς μπορεί να υπάρχουν και άλλα παιδιά που δεν πληροφορηθήκαμε την επιτυχία τους.

Ακολουθούν οι κατωθι φωτογραφίες

(Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Χρυσικός απονέμει τον έπαινο στην φοιτήτρια Αγγελίνα Λουπέτη)

(Η κ. Λιλή Καραβία απονέμει τον έπαινο στον κ. Αθανασίου για την κόρη του Μαρία)

(Ο κ. Αθανασίου έλαβε τον έπαινο στης κόρης του Φωτεινής)

(Η κυρία Δάμαρης Μαργέλη έλαβε τον έπαινο για την κόρη της Ζωή)

(Ο κ. Βουκελάτος έλαβε τον έπαινο για τον ανιψιό του Εμμανουήλ)

(Άποψη από την εκδήλωση)

(Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κόβει την πίτα)

(Ο κ. Κακλαμάνης κόβει την πίτα)

(Η κ. Ηρώ Αλεξανδράκη κόβει την πίτα)

(Η κ. Βαμβακούση Λάζαρη μόλις έκοψε την πίτα)

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΣε εγκατάλειψη τα στάδια του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
Επόμενο άρθροΑπό 18 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές