Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Συναυλία του Αλέξανδρου Μπελλέ στην Λευκάδα

Συναυλία του Αλέξανδρου Μπελλέ στην Λευκάδα

0
belles1

belles1

Την Κυριακή 21 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας.

Ο Αλέξανδρος Μπελλές και η μπάντα του θα μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Λευκάδα τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο “Σαν Έρθεις”, αλλά και διασκευές κομματιών Ελλήνων συνθετών όπως του Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου και άλλων.

Θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της folk ελληνικής μουσικής με νέο ήχο, rock ενορχήστρωση και φωνές ηλεκτρικές.

Μια παράσταση με τραγούδια ερμηνευμένα από μια σπουδαία φωνή. Τη φωνή που ξεχώρισε ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος επέλεξε τον Αλέξανδρο Μπελλέ ως βασικό ερμηνευτή των μεγάλων του έργων “Θητεία”, “Ιθαγένεια”, “Χρονικό”, “Ανεξάρτητα” και “Ελεύθερους Πολιορκημένους”.

Μαζί του 5 δεξιοτέχνες μουσικοί και η Αντιγόνη Μπασακάρου που με την αφοπλιστική ερμηνεία της στοχεύει στην καρδιά των τραγουδιών.

 A2Z6128

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Αλέξανδρος Μπελλές γεννήθηκε στην Χίο το 1984. Σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο κολλέγιο Ελλάδος και στα είκοσι του χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Γλυφάδας. Συνέχισε στην Αγγλία, στο Leeds college of music και στο Λονδίνο όπου έκανε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και κιθάρας.

Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στην Αγγλία (Σταυρός του νότου, Πυρήνας, Stage25). Το 2008 τον ανακαλύπτει ο Γιάννης Μαρκόπουλος και του αναθέτει να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό» «Ανεξάρτητα» και «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Από τότε μέχρι σήμερα πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάιο του 2009 , στο Plaisir d’Hiver των Βρυξελλών το Νοέμβριο του 2011 και στο Town Hall της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2013.
Στις 22 Οκτωβρίου 2012 κυκλοφόρησε από την Phonograph Music Productions το πρώτο του album, με τίτλο : ΣΑΝ ΕΡΘΕΙΣ.

Βίντεο: Αλέξανδρος Μπελλές – Σαν έρθεις

Βίντεο:Ο Γιάννης Μαρκόπουλος με τον Αλέξανδρο Μπελλέ

Περισσότερα βίντεο του νεαρού αξιόλογου καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε στο κανάλι του [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΔως μου 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΟ θρόνος του βασιλιά ανήκει στον Οδυσσέα;