Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Art and Diversity

Art and Diversity

0

poster art and diversity (1)Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Σύλλογο “Association socio éducative de région de cognac” διοργανώνουν Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Νέων με την συμμετοχή 35 νέων (8 νέοι από την Ελλάδα, 8 από την Ισπανία, 8 από την Πολωνία και 11 από την Γαλλία), ηλικίας  από 15 έως 18 ετών, κατά το διάστημα 15 έως 25 Ιουλίου 2016, στο κάμπινγκ του Αγίου Νικήτα.

Η ανταλλαγή αυτή, με τίτλο «Art and Diversity», έχει ως στόχο την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των νέων, κι αυτό μέσω του θεάτρου. Οι νέοι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να εκφράσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας.

Το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν μια κοινή δημιουργική περιπέτεια, να κατανοήσουν στην πράξη τις διαφορές τους και τις κοινές αξίες τους, προκειμένου να καταπολεμήσουν κάθε μορφή απόρριψης και διάκρισης. Μέσω της ανταλλαγής επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε τους διαπολιτισμικούς δεσμούς, να αναδείξουμε την πολιτισμική πολυμορφία και να αναπτύξουμε την ιδιότητα του Πολίτη στους ωφελούμενους.

Όροι συμμετοχής:

  • Δεκτοί γίνονται νέοι ηλικίας 15 έως 18 ετών που θα δεσμευτούν να συμμετέχουν σε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες.
  • Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ.
  • Οι νέοι κάτω των 18 θα πρέπει να προσκομίσουν έγγραφη άδεια για την συμμετοχή τους υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες.

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης δεσμεύονται να εξασφαλίσουν τις παρακάτω συνθήκες:

  • Διαμονή και διατροφή για όλους τους συμμετέχοντες καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος.
  • Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες από ειδικούς εκπαιδευτές σε όλη την διάρκεια της ανταλλαγής.
  • Τα αναγκαία για τις δραστηριότητες υλικά.
  • Τοπική μετακίνηση για την υλοποίηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.
  • Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης κατά το διάστημα της ανταλλαγής.
  • Μόνιμη υποστήριξη/πλαισίωση των νέων συμμετεχόντων κατά την διάρκεια της ανταλλαγής.

Η Ανταλλαγή Νέων θα υλοποιηθεί με την συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Συμμετοχής που θα περιγράφει τις δεξιότητες που ανέπτυξε ο ωφελούμενος κατά τις μέρες των δραστηριοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.tamonopatia.org. Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε  τα γραφεία του φορέα μας στην οδό Καραβέλλα 12, στη Λευκάδα, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 26450 23123 ή στο e-mail: pistes_solidaires@yahoo.gr & FB: Μονοπάτια Αλληλεγγύης, το αργότερο μέχρι 4 Ιουλίου 2016.

Προηγούμενο άρθροΗ γενιά του 50 – Πειραιάς
Επόμενο άρθροΗ Πολίτη Αιμιλία θα εκπροσωπήσει το νομό Λευκάδας στην Βουλή των Εφήβων