Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Διήμερο προβολών στην ARTηρία

Διήμερο προβολών στην ARTηρία

0
afissa-22-23

afissa-22-23

22-23 Μαίου 2013 διήμερο προβολών ντοκιμαντέρ.

Με αφορμή τo progect για τον χρόνο: σε “‘5 λεπτά”, που διοργανώνει η ARTηρια 1-6- Ιουνιου 2013
θα προβληθούν 4 ντοκυμαντέρ, τα οποία παράλληλα με άλλα πλάνα χρησιμοποιούν ολιγόλεπτες προσωπικές συνεντέυξεις σκιαγραφούν χαρακτήρες και καταστάσεις. Στόχος είναι όσοι τα δούν να εμπνευστούν για να κάνουν τα δικά τους μικρά βίντεο με σκοπό την προβολή τους, ή να γνωριστούν μεταξύ τους και να σχεδιάσουν ένα project από κοινού ή απλά να περάσουν ένα όμορφο βράδυ βλέποντας ενδιαφέρουσες ταινίες απο διαφορετικές χώρες και λαούς…. Ο πρώτος αυτός κύκλος προβολών θα κλείσει με ένα αφιέρωμα στην Heddy Honigmann, μία από τις πιο καταξιωμένες γυναίκες στον χώρο του ντοκυμαντέρ διεθνώς , το έργο της οποίας μας ξεναγεί στον ιδιαίτερο κόσμο της μνήμης και του ξεχασμένου χρόνου διαμέσου των προσωπικών αφηγήσεων.

μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί μικρή συζήτηση.
οι προβολές είναι στην αγγλική γλώσσα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 22 Μαίου

( ώρα: 20.00)
HIS AND HERS/Ken Wardrop (2009-Ιρλανδία-80min-16mm)
Χρησιμοποιώντας την μητέρα του σαν έμπνευση ο Ken Wardrop δημιουργέι μια ταινία αποτελούμενη απο συνεντέυξεις 70 γυναικών στην επαρχία της Ιρλανδίας , οι οποίες μας μιλούν για την σχέση τους με το άλλο φύλλο. Σε όλη την ταινία δεν εμφανίζεται ούτε ένας άντρας!

( ώρα :22.00 )
THE MACHINE THAT MAKES EVERYTHING DISAPPEAR
Tinatin Gurchiani (2012- Γεωργία-97min- High Definition )
Μια ταινία έκπληξη στα φετινά φεστιβάλ, η πρώτη ταινία της γεωργίανής Tinatin Gurchiani.
Μια σκηνοθέτης ανακοινώνει ότι ψάχνει νέους για να παίξουν σαν ηθοποιοί στην νέα της ταινία. Με αυτήν την “δικαιολογία” αρχίζει ένα μεγάλο οδοιπορικό στην ύπαιθρο και στις πόλεις της σημερινής Γεωργίας σκιαγραφώντας μέσα από τις συνεντεύξεις των “μελλοντικών ηθοποιών” ‘ενα ευαίσθητο και ταυτόχρονα χιουμοριστικό πορτρέτο της ιδιαίτερης αυτής χώρας.

Πέμπτη 23 Μαίου ( αφιέρωμα στην Heddy Honigmann)

( ώρα: 20.00)
METAL Y MELANCOLIA/ Heddy Honigmann: (Peru 1993-80min-16mm)
Κατά την δεκαετία του 90, το Περού περνάει μία από τις δυσκολότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία του. Πολλά μέλη της μεσαίας τάξης αρχίζουν και εφευρίσκουν νέους τρόπους επιβίωσης… ένας από αυτούς είναι , να μετατρέπουν τα αυτοκίνιτα τους σε πειρατικά ταξί. Η ταινία ακολουθεί μερικούς απο αυτούς τους εφάνταστους επαγγελματίες στους δρόμους της Λίμα ενώ μας διηγούνται την ιστορία τους.

( ώρα: 22.00)
EL OLVIDO/Heddy Honigmann:( Peru-2008-93min-35mm)
Δεκαπέντε χρόνια μέτα το Metal y Melancolia, η Ηeddy Honigmann γυρίζει στην γενέτειρα της την Λίμα , για να γιορτάσει την επιβίωση της “ξεχασμένης” Λατινικής Αμερικής από τις κρίσεις, την τρομοκρατία και την καταπίεση ακολουθώντας πάλι με τον πιο ευαίσθητο τρόπο τους πρωταγωνιστές της ταινίας στους δρόμους της πόλης.
______________________________________________
είσοδος ελεύθερη

www.artiria.gr
τηλ: 26450.22820

Προηγούμενο άρθροΣπ. Σπύρου: κ. Υπουργέ Οικονομικών διαλύετε την Περιφέρεια
Επόμενο άρθροΗ αλήθεια για το γάλα