Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Ένωση των Επτανήσων

Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Ένωση των Επτανήσων

0
image001

image001

Ενημέρωση από την Ομοσπονδία Λευκαδίτικων Συλλόγων.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δελτίο Τύπου
12 Μαϊου 2014

Τα Επτανησιακά πολιτιστικά σωματεία Αττικής:
1)Ένωση Απανταχού Παξινών «ο Άγιος Χαράλαμπος»
2)Ομοσπονδία Λευκαδίτικων Συλλόγων
3)Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων
4)Ένωση Ζακυνθίων Αθηνών «ο Άγιος Διονύσιος»
5) Κυθηραϊκός Σύνδεσμος
6)Ένωση Απανταχού Ιθακησίων
7)Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής «ο Ιωάννης Καποδίστριας»

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 150η επέτειο της Ενώσεως της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα
Την Κυριακή 11η Μαΐου 2014, τέλεσαν δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, χωροστατούντων των σεβασμιοτάτων κυρίων κυρίων Χρυσόστομου, Μητροπολίτη Δωδώνης ,τέως Ζακύνθου και του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος πανιεροτάτου Μητροπολίτη Βελεστίνου Δαμασκηνού καθώς και του θεοφιλεστάτου πατρός Κωνσταντίνου Σούλου.

Στην δοξολογία παρέστησαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κύριος Απόστολος Κακλαμάνης, η βουλευτής κυρία Σοφία Βούλτεψη, η ευροβουλευτής κυρία Ρόδη Κράτσα, ο τέως βουλευτής κύριος Απόστολος Κράτσας, ο κύριος Γεώργιος Αρσένης εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής και πλήθος κόσμου.

Μετά την δοξολογία εν πομπή και με την συνοδεία τμήματος της φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων , μεταβήκαμε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όπου εκ μέρους των Επτανησιακών σωματείων ο πρόεδρος των Απανταχού Παξινών κύριος Αντώνης Κάγκας κατέθεσε στέφανο, όπως επίσης και ο κύριος Αρσένης εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των νέων της πατρίδας μας με τοπικές ενδυμασίες των νησιών μας καθώς και οι περήφανες σημαίες των συλλόγων μας που περιέβαλλαν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη μίας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνουμε φέτος όπως κάθε χρόνο ,των οποίων κορύφωση θα είναι διοργάνωση, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών την 4η Ιουλίου 2014 , μιας «νύχτας γιομάτης θαύματα, νύχτας σπαρμένης μάγια», όπου με την συμβολή περίπου 400 χορωδών και μονωδών από τα Επτάνησα θα παρουσιάσουμε το μεγαλείο της Επτανησιακής μουσικής σχολής.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1    
Προηγούμενο άρθροΝ.Δ. – ΠΑΣΟΚ και τα παραμάγαζά τους στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΓια τη Λευκάδα, υπάρχει δρόμος, υπάρχει τρόπος!