Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Έρχεται το Jazz Now! με συναυλίες και τις δύο βραδιές

Έρχεται το Jazz Now! με συναυλίες και τις δύο βραδιές

0

Με συναυλίες κάθε βράδυ στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ) και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ολοκληρώνεται το JAZZ NOW!, το διήμερο γνωριμίας με τη τζαζ για νέους μουσικούς από τους καθηγητές και τους διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου με συντονισμό του Δήμου Δημητριάδη.

Το Σάββατο 26 Μάιου ολοκληρώνεται η διδασκαλία της πρώτης μέρας με ένα Jam Session με τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια οργάνων και συναυλία με το σύνολο των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την Κυριακή 27 Μάιου το διήμερο κλείνει με συναυλία των καθηγητών και διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το “Jazz Now!” υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Preveza Jazz Festival.

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής ξεκινούν με το γενικό  Σεμινάριο για όλους: “Τί είναι η Τζαζ και πώς μαθαίνεται” στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας, στις 11.00 (διάρκειας 1,5 ώρας). Πρόκειται για ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας της τζαζ και της μοντέρνας μουσικής με ζωντανά παραδείγματα από μικρό σύνολο, διαφάνειες ηχογραφήσεις, ερωτήσεις και συζήτηση με όλους. Ακολουθούν τα εργαστήρια οργάνων του  διήμερου που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσικό Σχολείο.

Στο Jazz Now! του Preveza Jazz Festival θα διδάξουν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου:

Δήμος Δημητριάδης –  σαξόφωνο, ιστορία της Τζαζ, αυτοσχεδιασμός
Στέφανος Ανδρεάδης – κιθάρα, θεωρία, σύνολα
Γιώργος Κοντραφούρης – πιάνο, ακουστική αγωγή, σύνολα

Οι διδάσκοντες:
Τέρυ Βακιρτζόγλου – τραγούδι τζαζ
Ντίνος Μάνος -κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς -ντραμς

και το Σύνολο φοιτητών τμήματος τζαζ Ιόνιου Πανεπιστήμιου που αποτελείται από 6 άτομα.

Το Preveza Jazz Festival σας προσκαλεί τόσο στα πρωινά αλλά και τα δύο βράδια του διημέρου Jazz Now! στα Jam Session και τη συναυλία με τους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους μουσικούς στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ).  Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο .

Επισκεφθείτε το  https://prevezajazzfestival.wixsite.com/jazznow

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας και του Κέντρου Ημέρας Γ.Ν. Λευκάδας
Επόμενο άρθροΈκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Χούμη