Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Συνέντευξη Εργασίας από το ΕΠΑΛ Λευκάδας

Συνέντευξη Εργασίας από το ΕΠΑΛ Λευκάδας

0
epal-ergasia2

epal-ergasia2

Μια δραστηριότητα παρουσιάζεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Στο Επαγγελματικό Λύκειο Λευκάδας στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας της Α΄ τάξης η καθηγήτρια κα Μαρία Δημητρακοπούλου ανέλαβε μια εργασία υψηλών προδιαγραφών. «Διερεύνηση Επαγγελματικών Προοπτικών» είναι ο τίτλος της εργασίας. Έχει να κάνει με επαγγελματικό προσανατολισμό και επιχειρηματικότητα.

Μια ομάδα μαθητών μάλιστα ανέλαβε ρόλους επιχειρηματία-εργοδότη που καλεί προς συνέντευξη ενδιαφερομένους μέσω αγγελίας για συγκεκριμένη θέση εργασίας. Το θέμα είναι πώς πρέπει να προετοιμάζεται ο νέος ώστε να παρουσιάζεται με πιθανότητες επιτυχίας μπροστά σε μια επιτροπή επιλογής κατάλληλου προσωπικού. Οι μαθητές εκπαιδεύονται να διακρίνουν τα θετικά και τα αρνητικά σημεία αξιολόγησης, που αφορούν στην εμφάνιση, στην αξιοπιστία, στην συνέπεια, στην ακεραιότητα χαρακτήρα, στην υπευθυνότητα, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στην γνώση του αντικειμένου εργασίας, στα πρόσθετα προσόντα, στην εμπειρία, σε όσα συνθέτουν ένα αξιόλογο Βιογραφικό Σημείωμα.

Η δημιουργική-βιωματική εμπλοκή όλων των συμμετεχόντων στη μαθησιακή διαδικασία μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, που προσομοιάζει τις πραγματικές συνθήκες μιας συνέντευξης εργασίας, ενέπνευσε τους μαθητές και έδειξαν μέγιστο ενδιαφέρον. Είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, κατανοώντας τη σκοπιμότητα της συνέντευξης και αναλύοντας τη δομή και τα χαρακτηριστικά της ακολουθούμενης διαδικασίας (τύποι υποψηφίων-συνεντευξιαζομένων, τύποι συνεντευκτών, προετοιμασία, στάσεις, ενδεικτικές ερωτήσεις-απαντήσεις, κ.ά.).

Τα μέλη της ομάδας ήταν οι μαθητές: Γεμενεντζής Νικόλαος, Ισμαΐλη Λορεντάνα, Κατωπόδη Δέσποινα, Μιχάλι Ίλντι, Παπαδόπουλος Γεράσιμος, Στίκας Νικόλαος, Τσιάβος Άγγελος, Χριστοδούλου Γεώργιος. Οι εικόνες είναι από την παρουσίαση της «Συνέντευξης Εργασίας» στο 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας, στις 18-4-2013.

epal-ergasia1

epal-ergasia3

epal-ergasia4

Προηγούμενο άρθροΤα κενά του Νοσοκομείου Λευκάδας θα καλύπτουν γιατροί από το Παν. Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Επόμενο άρθροΑ΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα