Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Απολογισμός φιλανθρωπικής βραδιάς Γηροκομείου

Απολογισμός φιλανθρωπικής βραδιάς Γηροκομείου

0
https://www.mylefkada.gr/2012/November/girokomeio-event/girokomeio23.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/12/girokomeio23.jpg

Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδος (Γηροκομείου).

Απολογισμός «Φιλανθρωπικής Βραδιάς»
του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδος (Γηροκομείου)

Την Κυριακή το βράδυ, 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του «ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΓΑΖΗ», στη Λυγιά Λευκάδας, η ετήσια «Φιλανθρωπική Βραδιά» του Γηροκομείου, με σκοπό την συγκέντρωση εσόδων για την συνέχιση της λειτουργίας του.
Για μια ακόμη χρονιά και μέσα στο γενικότερο απογοητευτικό κλήμα, η κοινωνία της Λευκάδας δήλωσε έντονα της παρουσία της και την έμπρακτη συμπαράστασή της στο κοινωνικό έργο του Γηροκομείου που επί σειρά ετών προσφέρει.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος και Πρόεδρος του Δ.Σ., τονίζοντας την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης στον πολιτισμό του απόλυτου εγωισμού. Την ανάγκη αξιοποίησης της πολύτιμης πείρας και της σοφίας των μεγαλύτερων γενιών που κατέχουν την αξία της ζωής. Εξήρε την γενναία προσφορά και τη φιλάνθρωπη διάθεση του οικοδεσπότη του κτήματος, κ. Κυριάκου Γαζή, ως του μεγαλύτερου χορηγού της βραδιάς, τον οποίο και ευχαρίστησε για την αξιέπαινη χειρονομία του και την άψογη φιλοξενία του. Καθηκόντως εξέφρασε την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας και στα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα στον κ. Κων/νο Αραβανή Δήμαρχο Λευκάδας, στον κ. Σωτήριο Σκιαδαρέση Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, στον κ. Γεράσιμο Σταύρο, ιατρό, εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, στην κα Δήμητρα Βαγενά, δασκάλα, στον κ. Χριστόφορο Μακρυγιώργο, οδοντίατρο και στον κ. Παναγιώτη Ορφανό, Πρόεδρο της Νέας Χορωδίας Λευκάδας, για την ανιδιοτελή προσφορά και το αμέριστο ενδιαφέρον τους στα θέματα του Ιδρύματος. Στη συνέχεια ο διευθυντής π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος ενημέρωσε για τα οικονομικά του Ιδρύματος, παρουσιάζοντας με λεπτομέρεια όλες τις πηγές από τις οποίες αντλεί τους πόρους του, τονίζοντας τον τεράστιο αγώνα της Ι. Μητροπόλεως για να μπορέσει να εξασφαλίσει και μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση τη λειτουργία του. Αναφέρθηκε σε όλους τους χορηγούς της βραδιάς εκφράζοντας ευχαριστίες για την ανταπόκρισή τους.

Το Δ.Σ. ανακοινώνει ότι το καθαρό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τις προσκλήσεις και τη λαχειοφόρο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ύψος των 15.085,00 €.

Ευχαριστεί όσους εθελοντικά εργάστηκαν και βοήθησαν αφιλοκερδώς για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα:
• Το «ΚΤΗΜΑ ΓΑΖΗ», δηλαδή τον κ. Κυριάκο Γαζή και τη σύζυγό του Δήμητρα για την παραχώρηση της αίθουσας και των εγκαταστάσεων.
• Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων για την επιτυχή εμφάνισή του και τη συγκέντρωση χρημάτων για το σκοπό μας.
• Όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης.
• Τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εθελοντές μας σχεδίασαν την αφίσα και κάλυψαν φωτογραφικά και με βίντεο την εκδήλωση.
• Την επιχείρηση «ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ Δ. ΚΑΒΒΑΔΑΣ» για την προσφορά αναψυκτικών.
• Τις εταιρείες «ΠΛΑΓΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» και «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΓΗ» και τους κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΘΕΡΙΑΝΟ και ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟ για την προσφορά του κρασιού.
• Τα αρτοποιία: «ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ», «ΑΡΓΥΡΟΥ» και «ΚΑΛΟΥ» για την προσφορά του ψωμιού.
• Τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: «ΑΡΑΒΑΝΗ» και «ΣΟΛΔΑΤΟΥ» καθώς και το ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ», για όλα τα υπόλοιπα υλικά.
• Τον κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΒΙΑ από το Βουρνικά για την προσφορά όλων των φρούτων και τα καταστήματα μαναβικής της πόλεως της Λευκάδας: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΛΗΓΟΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΟΥΣΗ, και την κα ΑΝΝΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ για την προσφορά των λαχανικών.
• Τον κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗ για την προσφορά τυριού.
• Τον κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ για την προσφορά σαλαμιού.
• Τα κρεοπωλεία για τις εκπτώσεις και την προσφορά ποσοτήτων κρεάτων: «ΑΦΟΙ ΖΩΗ ΔΟΥΒΙΤΣΑ», «ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ», «ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΤΩΠΟΔΗ», «ΠΑΠΑΜΑΝΟΥ» και «ΤΣΕΛΙΓΚΑ».

• Τους ιδιώτες, τα καταστήματα, τις εταιρείες, τα φαρμακεία και τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου και συγκεκριμένα τους: ΣΕΒ/ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΘΕΟΦΙΛΟ, Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΒΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ, ΤΟΥΛΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΜΑΥΡΑ ΡΟΜΠΟΤΗ, ΔΙΟΝΥΣΙΟ και ΚΑΤΙΝΑ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ, ΑΝΝΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, GALLERY ΣΙΔΕΡΗ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ, ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΩΝΗΣ, ΑΦΟΙ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ βουλκανιζατέρ, SPRIDER STORES, ΠΛΑΓΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΓΗ, ΜΑΛΦΑ κατάστημα υποδημάτων, ΠΥΡΟΤΕΧΝΟ εργαστήριο κεραμικής, CLEAN MART συστήματα και προϊόντα καθαρισμού, Π. ΜΙΓΚΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟ ΓΑΖΗ ηλεκτρικά, ΣΚΕΡΤΣΟ μπουτίκ, ΑΡΕΤΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ είδη ρουχισμού, ΣΤΑΘΗ ΚΟΜΙΝΑΤΟ εμπόριο ποτών, ΕΛΕΝΑ τουριστικά, ΚΑΒΒΑΔΑ ΑΡΤΕΜΗ είδη δώρων ανθοπωλείο, ΚΑΒΒΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ τουριστικά, G.F. ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΙΛΙΠΠΑ γυναικείος ρουχισμός, ΕΜΠΟΡΟΚΗΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΟΛΙΒ ΓΚΟΥΤ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ – «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» κάβα, ΘΩΜΑΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ & ΥΙΟΣ εμπόριο ελαιολάδων, e. Chocolat ζαχαροπλαστείο, ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ ζαγαροπλαστείο, ΓΑΖΗΣ ζαχαροπλαστείο, TYLIP ζαχαροπλαστείο, ΜΑΡΙΝΑ ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΥ κομμωτήριο, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΛΗ κομμωτήριο, ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΑΖΗ κομμωτήριο, ΝΙΚΟΛΑΟ ΖΑΜΠΕΛΗ φωτογραφείο, Ν. ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗ βιβλιοπωλείο, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΩΧΙΑΝΟ ορθοπεδικά, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΟΥΡΙΩΤΗ ανθοπωλείο, ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ κρεοπωλείο, και τα φαρμακεία: ΖΩΗΣ ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΝΔΩΡΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΑΒΑΝΗ, ΚΑΙΤΗΣ ΓΑΝΖΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ.

• Επίσης, ευχαριστεί για τη συμπαράστασή τους: τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως, τον Δήμο Λευκάδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας, την ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., τον Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής Λυγιάς, τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσουκαλάδων, το Σωματείο Φιλόζωων, την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας και τους Λευκάδιους συμπατριώτες μας εκτός Λευκάδας, που έστειλαν τη συνδρομή τους για την ενίσχυση του σκοπού μας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, αυτούς που τίμησαν την τρίτη ηλικία με την παρουσία τους, τη συμμετοχή τους και την πολύτιμη συνδρομή τους για την συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας. Η λειτουργία του Οίκου Πρόνοιας είναι υποχρέωση όλων μας και χρειάζεται την στήριξη και την συμπαράστασή μας.

Τέλος ανακοινώνει ότι το Γηροκομείο προσφέρει καθημερινά μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε άπορους συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσει και αυτή την προσφορά του, ιδιαιτέρως δε κατά την περίοδο των εορτών που πλησιάζουν.

Εύχεται σε όλους, Καλά Χριστούγεννα, υγεία, χαρά και ευλογία Θεού κατά την νέα χρονιά που έρχεται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

*Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα 3 μέρη που θα σωθούν μετά το τέλος του κόσμου!
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος… μποναμάς για τον Δήμο Λευκάδας