Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Προκηρύχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το έργο για την αποκατάσταση του Ιερού...

Προκηρύχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το έργο για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα

0

Το Σωματείο Φίλων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει άπαντες ότι η Διεύθυνση Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού προέβη στη διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου της Αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη κεντρική πλατεία της πόλης της Λευκάδαςσυνολικού προϋπολογισμού 850.000Ευρώ με το Φ.Π.Α.

Φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο μετά από 15 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα εκείνη, όπου ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας και Πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Βασίλειος Φέτσης έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ξεκίνησε τον αγώνα διάσωσης του ιστορικού αυτού μνημείου της πόλης μας.

Τα 15 αυτά τελευταία χρόνια παραβρεθήκαμε και δώσαμε το παρόν ως ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου σε όλες τις βαθμίδες των δικαστηρίων για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, το οποίο ακόμη εκκρεμεί, αλλά ταυτόχρονα στόχος μας ήταν και η διάσωση του μνημείου και η αποκατάστασή του Ιερού Ναού.

Με την σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεχή επικοινωνία μας μαζί τους κρατήσαμε το θέμα της αποκατάστασης του Ιερού Ναού στις προτεραιότητες του Υπουργείου με απώτερο την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αποκατάστασή του.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ιστορική ημέρα για τη πόλη μας και κυρίως για το μνημείο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, που σύντομα μετά τις εργασίες αποκατάστασης θα ξαναβρεί την παλιά του αίγλη και θα αποτελεί ξανά κόσμημα για την κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Ν. Φέτση

Προηγούμενο άρθροΘερμομόνωση
Επόμενο άρθροΑνδρέας Κτενάς: «Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας» – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου