Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πραγματοποιήθηκε στο Βλυχό η εκδήλωση “Βαλαωρίτεια 2016”

Πραγματοποιήθηκε στο Βλυχό η εκδήλωση “Βαλαωρίτεια 2016”

0

valaoritia2016055

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Βαλαωρίτεια 2016” από τον πολιτιστικό Σύλλογο Βλυχού – Γενίου “Θέαλος”.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην βεράντα της βιβλιοθήκης του Βλυχού, που σύντομα θα λειτουργήσει εκ νέου.

valaoritia2016043
Κύριος ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Σκλαβενίτης, φιλόλογος και πρώην  πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα Σαπφώ Καββαδά, χαιρέτησε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην όμορφη εκδήλωση και παρουσίασε το πρόγραμμά της.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο βουλευτής Λευκάδας κος Θ. Καββαδάς, που παρά το πιεσμένο του πρόγραμμα παρακολούθησε μέχρι τέλος την εκδήλωση και ο αντιδήμαρχος κος Γ. Φίλιππας.

Η ομιλία του Δημήτρη Σκλαβενίτη με τίτλο: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, 1824 – 1879 παρουσίασε τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή καθώς και το ρόλο του στην Ένωση με την Ελλάδα. Ολοκληρωμένο το λόγο του κου Σκλαβενίτη μπορείτε να δείτε [εδώ]

valaoritia2016057 valaoritia2016066 valaoritia2016082

Στη συνέχεια ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων του Αρ. Βαλαωρίτη από τις μαθήτριες Ραφαέλα Κονιδάρη, Μαριάννα Μαυροκέφαλου, Θερμού Ιωάννα,  Καββαδά Δήμητρα και Βερυκίου Θάλεια και την ηθοποιό Ελένη Φίλιππα.

valaoritia2016089

Η επιλογή μικρών μαθητριών για την απαγγελία ποιημάτων, ήταν μια συμβολική κίνηση των μελών του συλλόγου, που σαν στόχο έχει να μυήσουμε τα παιδιά στη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που αφορούν στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και απήγγειλαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ό,τι τους ανατέθηκε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Ο σύλλογος πρόσφερε γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους.

Προηγούμενο άρθροΗ εθελοντική ομάδα Αγίου Νικήτα μάζεψε 59 σακούλες σκουπιδιών από τον Μύλο!
Επόμενο άρθροΣτις 8 Αυγούστου πήραμε κι άλλο ένα κόκκινο δάνειο