Αρχική Top Stories “The island–resignified” – “Daysign”: Εικαστικές αναζητήσεις στο νησί της Λευκάδας

“The island–resignified” – “Daysign”: Εικαστικές αναζητήσεις στο νησί της Λευκάδας

0

DSCN7749

Το ραντεβού δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2015 στον πανέμορφο ξενώνα «Νήιον». Υπό τους ήχους και τις μυρωδιές της κατάφυτης καλοκαιρινής ορεινής Λευκάδας, «περιηγηθήκαμε» σε εικαστικά μονοπάτια με τη βοήθεια της Δέσποινας Νισυρίου και του Πάνου Σκλαβενίτη, που η ολοκλήρωση των δικών τους project ήταν ο λόγος που μας οδήγησαν ξανά στην Κιάφα Αλεξάνδρου. Εκ μέρους του ξενώνα καλωσόρισε το κοινό η εικαστικός Δήμητρα Κονδυλάτου που έχει εμπνευστεί το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που φιλοξενεί φέτος το καλοκαίρι το «Νήιον».

Η Δέσποινα Νισυρίου με πολλή αγάπη και ευαισθησία παρουσίασε τον τρόπο εργασίας της και τις αναζητήσεις της στην τέχνη μέσω των εκθέσεων που έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Δέσποινα στο δεκαπενθήμερο που φιλοξενήθηκε στο «Νήιον», στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών του ξενώνα “The island – resignified”, αγάπησε πολύ το νησί μας το οποίο την ενέπνευσε για να δημιουργήσει, ενώ τόνισε πως ιδιαίτερη εντύπωση τις έκαναν οι λαμαρίνες των σπιτιών της πόλης της Λευκάδας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έλαβαν χώρα στα πλαίσια του εργαστηρίου “daysign” από τον Πάνο Σκλαβενίτη. Ο “ανατρεπτικός” Πάνος Σκλαβενίτης παρουσίασε την «ιστορία» του εργαστηρίου του κι έπειτα έδωσε το λόγο στους συμμετέχοντες στο εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα για να παρουσιάσουν τη δική τους ιδανική ημέρα.

Η Δέσποινα Νισυρίου και η Μάχη Παπαζήση παρουσίασαν το δικό τους σχεδιασμό που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της κοινότητας. Συναντήθηκαν με κατοίκους των Πλατυστόμων, του Αλεξάνδρου και των Κολυβάτων και συνέλεξαν σπασμένα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια έθαψαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρου.

Η Αγγελική Στρούμπου επέλεξε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να πετάξει. Μπορεί να μην κατάφερε να το πραγματοποιήσει όμως η θέα από το ξωκλήσι του Άη Λιά στην Εγκλουβή διεύρυνε τον ορίζοντά της και πυροδότησε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της γύρω από τις πτήσεις…

Στη συνέχεια η Δήμητρα Κονδυλάτου και ο Πάνος Σκλαβενίτης παρουσίασαν μέρος της δικής τους ιδανικής ημέρας στο νησί της Λευκάδας. Ο κάμπος της Καρυάς αλλά και η πόλη υπήρξαν τα σημεία πραγματοποίησης των δράσεών τους, που προβλημάτισαν το κοινό και οδήγησαν σε μια ενδιαφέρουσα γόνιμη συζήτηση γύρω από την τέχνη.

Οι δράσεις συνεχίζονται στο “Νήιον” με την έλευση της νέας φιλοξενούμενης του “The island – resignified”, Λουίζας Ντούρου, για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και με το επόμενο εργαστήριο με τίτλο “η Ιθάκες τι σημαίνουν” που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου στον ξενώνα και για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερα [εδώ].

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Δήμητρα Κονδυλάτου όπου παρουσιάζεται ο ξενώνας και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του φετινού καλοκαιριού.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΣτο Νυδρί το Final Four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών Διευθύνσεων Β. Ελλάδας
Επόμενο άρθροΠανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι της Καρυάς