Αρχική Top Stories Το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασε η Νέα Χορωδία Λευκάδας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασε η Νέα Χορωδία Λευκάδας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

0

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2018 η Νέα Χορωδία Λευκάδας έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το χορωδιακό τμήμα και το νεοσύστατο τμήμα μαντολινάτας, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας-Κυριακής Αραβανής, παρουσίασαν επτά μουσικά κομμάτια Λευκαδίων συντελεστών που υμνούν τη Λευκάδα, τη θάλασσα, τον ουρανό της.

Κατά κοινή ομολογία η εμφάνιση της Νέας Χορωδίας απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού, που παρακολούθησε περισσότερους από 200 χορωδούς και μουσικούς από την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, να υμνούν τα Επτάνησα.

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου της διοργανώτριας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Φαλκώνη.

Περισσότεροι από 200 χορωδοί και μουσικοί επί σκηνής, επτανησιακές μελωδίες, γνωστά και παραδοσιακά τραγούδια γέμισαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2018, σε μια μοναδική συναυλία γεμάτη Ιόνιο.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που είχε τη διοργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής των 4 Χορωδιών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που διοργάνωσε την εκδήλωση, ενταγμένη στον κύκλο “Γέφυρες”, προσέφεραν μια διαφορετική, κεφάτη και ποιοτική συναυλία στο αθηναϊκό κοινό. Η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, η “Χρήστος Λαμπράκης”, γέμισε ασφυκτικά από νωρίς, στην πλατεία και τα θεωρεία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του κύκλου “Γέφυρες” Δημήτρης Μαραγκόπουλος και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Στην κατάμεστη (περίπου 2.000 ατόμων) αίθουσα οι χορωδίες Ζακύνθου “Το φιόρο του Λεβάντε”, Νέα Χορωδία Λευκάδας, Λειβαθούς Κεφαλονιάς και Λευκίμμης Κέρκυρας μετέφεραν την μαγική αύρα των ήχων του Ιονίου, με φωνές και μαντολίνα, σε μια εξαιρετική βραδιά που ενθουσίασε τους θεατές.

Μοναδική στιγμή το φινάλε της βραδιάς με όλες τις χορωδίες επί σκηνής, υπό την εναλλαγή των μαέστρων, και το τραγούδι “Λαλούν τα αηδόνια” να σιγοτραγουδιέται από όλους. Το χειροκρότημα έδειξε ότι ήταν μόνο η αρχή και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με όχημα τον πολιτισμό των νησιών μας, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και την προβολή του τόπου μας, θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να στηρίζει ουσιαστικά και ενεργά την ερασιτεχνική δημιουργία, δήλωσε φανερά ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στην κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας
Επόμενο άρθροTροποποιήθηκαν οι Προσκλήσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020