Αρχική Top Stories 86.800 ευρώ για τη μελέτη αποκατάστασης του Κινηματογράφου Απόλλωνα από την ΠΙΝ

86.800 ευρώ για τη μελέτη αποκατάστασης του Κινηματογράφου Απόλλωνα από την ΠΙΝ

0

Δύο έργα και δράσεις για την Π.Ε. Λευκάδας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα) Λευκάδας με προϋπολογισμό 2,8 εκ. ευρώ και τη μελέτη για την αποκατάσταση του Δημοτικού Κινηματογράφου Απόλλωνα με 86.800 ευρώ.

Την μελέτη για την αποκατάσταση του Δημοτικού Κινηματογράφου Απόλλωνα Λευκάδας ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 86.800 ευρώ, μετά τη σχετική έγκριση του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

“Ο ιστορικός κινηματογράφος υπέστη ως γνωστό μεγάλες ζημιές στην πυρκαγιά του Αυγούστου 2016. Ήταν νομίζουμε χρέος όλων να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να αποκατασταθεί και να δοθεί προς χρήση των κατοίκων και επισκεπτών της Λευκάδας. Οι εστίες πολιτισμού, όπως το ιστορικό κτίριο του Απόλλωνα, πρέπει να κρατούνται ζωντανές και να  προσφέρουν και στις επόμενες γενιές. Στην κατεύθυνση αυτή ξεκινάμε με την μελέτη για την αποκατάσταση ώστε να αποτυπώσουμε τις ανάγκες του χώρου. Μόλις ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, θα έχουμε τη βάση για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του κτιρίου”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Προηγούμενο άρθρο2,8 εκ. € για την αποκατάσταση της Λαγκάδας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροMedia Day του Τηλυκράτη