Αρχική Top Stories Άσκηση της Πυροσβεστικής Λευκάδας

Άσκηση της Πυροσβεστικής Λευκάδας

0

Το παρακάτω σενάριο εφάρμοσε σήμερα η Πυροσβεστική σε άσκηση στο ΕΠΑΛ Λευκάδας:

Μόλις πήρε σήμα η Πυροσβεστική και επειδή οι εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ είναι μόλις 50 μ. από την Πυροσβεστική της Λευκάδας τα οχήματα που ήταν τρία έφτασαν αμέσως και κινητοποιήθηκαν πρώτα για τους απεγκλωβισμούς των δύο μαθητών και μιας καθηγήτριας καθώς και για την κατάσβεση της φωτιάς που είχε προκάλεσε ο σεισμός στο εργαστήριο του σχολείου στο ισόγειο και σε αίθουσα διδασκαλίας στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Οι καθηγητές και οι μαθητές έχουν προχωρήσει ήδη στην εκκένωση του σχολείου ενώ οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντοπίζουν αμέσως τα εγκλωβισμένα άτομα. Ο ένας μαθητής απομακρύνεται υποβασταζόμενος, ο άλλος με φορείο ενώ για το τρίτο άτομο που είχε καταπλακωθεί από τοίχο χρειάστηκαν μια σειρά διασωστικά εργαλεία για τον απεγκλωβισμό του.

Με το τέλος της άσκησης οι μαθητές και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για τα εργαλεία που έχει επάνω το νέο απόκτημα της Πυροσβεστικής Λευκάδας , το όχημα σεισμών, όπως το ονομάζουν .  Την ενημέρωση έκανε ο καθ ύλην αρμόδιος, ο υποδιοικητής Δημήτρης Ρούπας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που έκανε διασώσεις στους πρόσφατους σεισμούς στην Τουρκία και όχι μόνο.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Αντ, Δουβίτσας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστης και ο ίδιος, Νίκος Λάζαρης, ο διοικητής της τροχαίας, Νώντας Κατωπόδης ενώ επικεφαλής ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ιωάννης Λιάπης.

Προηγούμενο άρθροΟ εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Βασιλική
Επόμενο άρθροΖωντανά το δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας