Αρχική Top Stories Διαδήλωση για το Κτηματολόγιο πραγματοποιήσαν οι Τσουκαλαδιώτες

Διαδήλωση για το Κτηματολόγιο πραγματοποιήσαν οι Τσουκαλαδιώτες

Νωρίς,  σήμερα, το πρωί διαδήλωσαν  οι κάτοκοι  των Τσουκαλάδων  έξω από το γραφείο του Υποθηκοφυλακείου  στη  Λευκάδα,  διαμαρτυρόμενοι για  τις  διορθώσεις  στο

 Κτηματολογίο,   που αφορούν   στην περιοχή  τους και  οι οποίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.  Να θυμίσουμε ότι οι Τσουκαλάδες μαζί και με άλλες περιοχές στο Νομό  συμμετείχαν στο Πυλωτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης του Κτηματολογίου  και στο οποίο έγιναν  λάθη σε σχέση  με την  οριοθέτηση των ιδιοκτησιών.

Αργότερα ,  πραγματοποιήσαν πορεία προς το Διοικητήριο  δια μέσου  της  Α. Βαλαωρίτου και  της 8ης Μεραρχίας  κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Με ψηφισμά τους απόφασισαν νέα συνέλευση στο χωριό των  Τσουκαλάδων την ερχόμενη  Τετάρτη  10 Απριλίου 2019 καλώντας  και  τους  κατοίκους  των  υπολοίπων  περιοχών που έχουν το ίδιο  πρόβλημα  να λάβουν μέρος  και  να  αποφάσιουν από κοινού  για τις μελλοντικές ενέργειες τους.

Κατωτέρω σα παραθέτουμε  το σχετικό ψήφισμα:

«ΨΗΦΙΣΜΑ

             Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων των Τσουκαλάδων Λευκάδας που έγινε στις 3 του Απρίλη υλοποιώντας την απόφασή της προβαίνει σήμερα σε δίωρο συμβολικό κλείσιμο των γραφείων του Ελληνικού Κτηματολογίου στη Λευκάδα σαν ένα πρώτο βήμα των αγωνιστικών κινοιτοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει. Ζητά άμεσα από:

την πολιτεία να σταματήσει πια ο μακροχρόνιος και εμπαιγμός από όλες τις κυβερνήσεις που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας και από το Ελληνικό κτηματολόγιο

-να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η διαδικασία των πραγματικών μετρήσεων των ιδιοκτησιών στο έδαφος και όχι στα χαρτιά, όπως συμφωνήθηκε ότι θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων κι ακόμη δεν άρχισε. Δε μπορεί να μας εμπαίζει η κυβέρνηση λέγοντας ότι συνεχίζεται η διαδικασία επαναπροσδιορισμού των ιδιοκτησιών και στους Τσουκαλάδες που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα να μην έχει ξεκινήσει τίποτε.

Η επανακαταμέτρηση να αφορά το σύνολο των ιδιοκτησιών χωρίς να αφήνει καμιά περιοχή ή ιδιοκτησία του χωριού (αλλά και όπου εφαρμόστηκαν οι πιλοτικές μετρήσεις) εκτός επανακαταμέτρησης, όπως συμφωνήθηκε. Η φράση που ειπώθηκε από την υπεύθυνη κυρία Κλωνάρη (στη συνάντηση που είχαμε στο αρμόδιο υπουργείο )ήταν ΕΚΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ (στους Τσουκαλάδες). Παρόντες, εκτός από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και την επιτροπή αγώνα από τους Τσουκαλάδες, ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι.

-Τη δημιουργία κτηματολογίου που θα λύνει οριστικά τα όποια ιδιοκτησιακά προβλήματα και ΔΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

Ζητάμε οι τοπικές αρχές (Δήμος ,περιφέρεια ,βουλευτής )να συμπαραταχθούν μαζί μας και το παραπάνω ψήφισμα να γίνει ψήφισμα του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου. Την Τετάρτη 10 του Απρίλη και ώρα 20:00 στο καφενείο του  Γιάννη Ροντογιάννη,  καλούμε σε νέα λαϊκή συνέλευση όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους κατοίκους  των περιοχών που εφαρμόστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα  για να προγραμματίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.