Αρχική Top Stories Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους της Λευκάδας για την ανεξέλεγκτη βόσκηση

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους της Λευκάδας για την ανεξέλεγκτη βόσκηση

0

20160919_185234-1280x720

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο πρ. Δημαρχείο της Καρυάς οι κάτοικοι της Νικιάνας, της Κατούνας, του Αλεξάνδρου, της Καρυάς, των Πλατυστόμων, των Πηγαδισάνων και των Σφακιωτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις βλέποντας πια ότι η κατάσταση με τα ανεπιτήρητα βοοειδή έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Συγκεκριμένα προχώρησαν στη σύνταξη ψηφίσματος, το οποίο διάβασε η πρ. Δήμαρχος Καρυάς κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα, και θα σταλεί σε διάφορες, αρμόδιες για το ζήτημα, υπηρεσίες και φορείς, όπου περιγράφονται όσα έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν. Ζητείται η έγγραφη απάντηση από το Δήμο Λευκάδας σε ποιες ενέργειες έχει προβεί. Το ψήφισμα θα δημοσιευτεί και θα δοθεί προς υπογραφή από τους κατοίκους των χωριών. Οι κάτοικοι προτίθενται επιπλέον να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη της Λευκάδας ώστε το ζήτημα να γίνει ευρύτερα γνωστό. Επίσης θα ζητήσουν την νομική εκπροσώπηση από μεγάλο δικηγορικό γραφείο.

Εκ μέρους του Δήμου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φίλιππας ο οποίος δήλωσε ότι είναι παθών καθώς και η περιουσία του έχει πληγεί αλλά έχει πέσει και θύμα τροχαίου. Συμφώνησε ότι ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί καθώς ο Δήμος έχει στείλει πλήθος εγγράφων αλλά το ζήτημα δεν είναι εύκολο και θα λυθεί εάν καταστεί σαφές και από τους κατοίκους πόσο οξυμένο είναι.

Συγκροτήθηκε 7μελής επιτροπή από εκπροσώπους των χωριών οι οποίοι θα φροντίσουν να δώσουν προς υπογραφή το ψήφισμα καθώς και να συγκεντρώσουν χρήματα για τον δικηγόρο. Παρόντες ήταν περισσότερα από 50 άτομα που υπέγραψαν στο τέλος της συνάντησης.

Σύντομα θα αναρτηθεί βίντεο από τη συνάντηση καθώς και θα δημοσιευθεί το ψήφισμα.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως μετά τη συνάντηση εντοπίσαμε στην παιδική χαρά και στ’ Αλώνια στα Πλατύστομα περισσότερα από 12 ανεπιτήρητα βοοειδή να βόσκουν και να περιφέρονται στο δρόμο!

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσουκαλάδων
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακές φωτογραφίες από την κακοκαιρία στην Λευκάδα