Αρχική Top Stories Έγιναν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας 

Έγιναν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας 

0

Κείμενο φωτογραφίες Κώστας Σκλαβενίτης

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα έγινε τη Κυριακή στις 12 Μαΐου, ο αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο στη κεντρική είσοδο του νέου νοσοκομείου Λευκάδας. Εκατοντάδες πολιτών της Λευκάδας παραβρέθηκαν και χειροκρότησαν το πρωθυπουργό κατά την ομιλία του εγκαινιάζοντας το νέο κτήριο.

Στην ομιλία του ο κ. Πρωθυπουργός σχετικά με την ονοματοδοσία του νέου νοσοκομείου μεταξύ άλλων είπε…

“Κάναμε δεκτό το αίτημα του Δήμου και των κοινωνικών φορέων της πόλης να ονομάσουμε το νέο αυτό στολίδι Νοσοκομείο Λευκάδας ” Ξενοφώντας Γρηγόρης” διότι ήταν ο γιατρός που υπηρέτησε το τόπο σας και τη κοινωνία σας όσο λίγοι άνθρωποι του με ανιδιοτέλεια με αφοσίωση που τον χαρακτήριζε σ ολόκληρη τη ζωή του.
Ήταν το στήριγμα όλων όσων συνανθρώπων τον είχαν ανάγκη”…

“Ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και πρωτοστάτησε στο αγώνα για την ελευθερία από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε για την αντιστασιακη του δράση από τους Ιταλούς και αργότερα από το μετεμφυλιακό κράτος.
Εκλέχτηκε βουλευτής ΕΔΑ Λευκάδας το 1963 και 1964 και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών εξορίστηκε στη Γυάρο και στη Λέρο.
Το 1970 επέστρεψε εδώ στη Λευκάδα λόγω ανηκέστου βλάβης υγείας και συνέχισε να βρίσκεται δίπλα στο πολιτη της Λευκάδας προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες”…

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο υφυπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη , ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, αντιδήμαρχοι κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΗ Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στο Νησάκι 
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη η Παρουσίαση του Δημοτικού Συνδυασμού “Δίαυλος”