Αρχική Top Stories Ένα μοναδικό καρναβάλι στην πόλη της Λευκάδας

Ένα μοναδικό καρναβάλι στην πόλη της Λευκάδας

0

Χιλιάδες κόσμου έγινε ένα με τους καρναβαλιστές και χάρηκε την καρναβαλική παρέλαση της Λευκάδας που φέτος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Ήταν το καλύτερο καρναβάλι τα τελευταία χρόνια στην πόλη άκουγες να λένε, κυρίως οι καρναβαλιστές, που έχουν ζήσει πολλά καρναβάλια στην κεντρική αγορά.

Η Δημοτική αστυνομία οριοθέτησε από νωρίς το χώρο και έτσι τα άρματα και τα πεζά κατάφεραν να χαρούν την παρέλαση, ο κόσμος να τη απολαύσει και η τάξη να φανεί επιτέλους σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Χαρούμενος ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης,  σε όλη την παρέλαση χόρευε και συμμετείχε στα δρώμενα έχοντας δίπλα του τον καλό του φίλο π. Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπουργό, δήμαρχο και νυν βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο . Ο κ. Αβραμόπουλος, που αγαπάει πολύ την Λευκάδα και σε κάθε ευκαιρία την επισκέπτεται, μίλησε εντυπωσιασμένος για το καρναβάλι που παρακολούθησε και τόνισε στο δήμαρχο της Λευκάδας ότι πρόκειται “για ένα καρναβάλι πολύ υψηλού επιπέδου”.

Το εντυπωσιακό άρμα του Σύβρου με τον Δούρειο Ίππο να αφήνει τους πάντες άφωνους είναι αυτό που φέτος κέρδισε την καρναβαλική ράβδο. Πρώτο από τα πεζά ήταν οι κούκλες της Χρυσούλας Κουνιάκη.

Είναι η πρώτη φορά που η νέα δημοτική αρχή οργανώνει καρναβάλι. Ο Σπύρος ο Βεργίνης, η Ντιάνα Φούκα με την σημαντική βοήθεια των καρναβαλιστών δούλεψαν ατελείωτες ώρες για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια στη Δημοτική αστυνομία για την υπερπροσπάθεια ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης,  φανερά συγκινημένος γι αυτό που κατάφερε η δημοτική του ομάδα με τη δική του συμπαράσταση , υποσχέθηκε του χρόνου ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η καρναβαλική ράβδος δόθηκε μετά από ψηφοφορία μιας ομάδας πολιτών που επελέγησαν τυχαία και από αυτούς που είχαν επισκεφθεί το νησί μας.

 

Προηγούμενο άρθροH καρναβαλική παρέλαση στο Νυδρί
Επόμενο άρθροΔήμος Λευκάδας: καθαρισμός της πόλης μετά την καρναβαλική παρέλαση