Αρχική Top Stories Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου...

Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου στην Λευκάδα

0

Ανεπίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Λευκάδα το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου 2017 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος. Ο ίδιος ζήτησε η επίσκεψή του στη Λευκάδα να είναι ανεπίσημη, καθότι όπως δήλωσε: «στην ηλικία που βρίσκομαι έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να βρω τις ρίζες μου». Αξίζει να αναφέρουμε ότι η καταγωγή της μητέρας του Αρχιεπισκόπου είναι από την Πρέβεζα, δημότης της οποίας ανακηρύχτηκε μια μέρα πρίν, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ο πατέρας του γεννήθηκε στο νησί της Λευκάδας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. κ.  Αναστάσιος κατέφθασε στο Επισκοπείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως γύρω στης 6.30 μ.μ. συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και τους όμορους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και Άρτης κ. Καλλίνικο καθώς και τον Δήμαρχο Πρεβέζης κ. Χρήστο Μπαΐλη. Με εγκαρδιότητα τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου των στρατιωτικών αρχών, κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως καθώς και πολλών συγγενών του, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο νησί της Λευκάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπήρξε φοιτητής του Αρχιεπισκόπου στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε και ο ίδιος πολλές αναμνήσεις από τα φοιτητικά χρόνια κοντά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. κ. Αναστάσιο. Μάλιστα τον προσκάλεσε να τιμήσει με την παρουσία του τη γιορτή της πολιούχου του νησιού μας, της Παναγίας της Φανερωμένης. Με την σειρά του ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Κων/νος Δρακονταειδής πρότεινε, πως αν αυτό τελικά ευοδωθεί, ταυτόχρονα θα γίνει και η  ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Λευκάδας. Ο Μακαριώτατος παρέμεινε περίπου για μια ώρα στο Επισκοπείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως όπου και προσφέρθηκε κέρασμα, τόσο στον ίδιο όσο και τη συνοδεία του, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Υπήρξε διαλεκτικός με όλους και ταυτόχρονα συγκινημένος καθότι ήταν όνειρο ζωής να επισκεφθεί κάποια στιγμή το νησί της Λευκάδας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευτυχίου, πλησίον του Επισκοπείου και λίγο αργότερα επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Ηγούμενος Οσιολ. Ιερομόναχος π. Νικηφόρος με την υπόλοιπη αδελφότητα της Ι. Μονής, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους και τα δύο Μουσεία (Βυζαντινό και Ναυτικό) του Μοναστηριού. Στο Καθολικό της Ι. Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε και επίσημα τον Μακαριώτατο, εξήρε την προσωπικότητα και το πολύμορφο έργο του και του προσέφερε ως ένδειξη σεβασμού και τιμής ένα ποιμαντορικό μπαστούνι (χασδράνιο). Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι και στη συνέχεια μοναστηριακή τράπεζα.

Πηγή κειμένου και των αμέσως επόμενων φωτογραφιών: imli.gr

Πιο κάτω δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Θανάση Κατωπόδη.

Βίντεο και φωτογραφίες του Θανάση Κατωπόδη.

Προηγούμενο άρθροΜακιγιάζ: Η Βασιλική μας δείχνει πως να μικραίνουμε τη μύτη μας
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε το master plan για το αεροδρόμιο Ακτίου