Αρχική Top Stories Επίσκεψη του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Λευκάδα 

Επίσκεψη του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Λευκάδα 

0

Το Σάββατο 11 Μαΐου ο πρώην υπουργός, νυν Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρέθηκε στα γραφεία της

ΝΟ.ΔΕ Λευκάδας  όπου συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του κόμματος της ΝΔ, μίλησε σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και γενικότερα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σημασία της νίκης του κόμματος στις προσεχείς εκλογές που πρέπει να είναι σημαντική όπως είπε, ώστε η χώρα να εκπροσωπείται με περισσότερους ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος που στηρίζει πάντοτε τις ελληνικές θέσεις.

Σε μια συζήτηση δύο ωρών ενημέρωσε το κοινό κι ακόμη ακούστηκαν πολλά για όσα γίνονται στο παρασκήνιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν γνωρίζουν οι πολίτες.

Η ΝΔ είπε πως θα έχει έχει τέσσερις μεγάλες νίκες με κύρια των εθνικών εκλογών όπου θα είναι αυτοδύναμη με πρωθυπουργό το Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις Ευρωεκλογές δεν πάμε ως παρατηρητές, πάμε ως πρωταγωνιστές και θα πρέπει να περιφρουρήσουμε τα εθνικά μας θέματα.

Στις Περιφερειακές εκλογές το κόμμα έχει συγκεκριμένες επιλογές σε όλες τις περιφέρειες γιατί θέλουμε μια στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας με τη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση μας εάν πιστεύει πως η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι μια χαλαρή ψήφος και οι ψηφοφόροι δίνουν την δυνατότητα και σε μικρότερα κόμματα να εκπροσωπήσουν τη χώρα, ποιο πιστεύετε θα είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύετε πως θα είναι υψηλό θα μπορεί να επηρεάσει τα πολιτικά δρώμενα μια και οι Εθνικές εκλογές είναι σε έξι μήνες. 

μας απάντησε….

“Εχτές άκουσα τη συζήτηση στη βουλή, ο κ. Τσίπρας έδωσε εθνικό χαρακτήρα και σ αυτές τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ζητά εδώ και καιρό εθνικές εκλογές διότι δεν μπορεί να είμαστε σε μια μακρά εκλογική περίοδο και να υποθηκεύουμε το μέλλον της πατρίδας με πολιτικές προεκλογικού περιεχομένου και θέλουμε μια εθνική στρατηγική να συνεννοηθούμε προς τα που πρέπει να κατευθυνθούμε, άρα ναι έχουνε πολιτικό πρόσημο  αυτές τις εκλογές κι αφού έδωσε το συνθηματικό χαρακτήρα και η Νέα Δημοκρατία, το αποδέχτηκε και κ. Τσίπρας ο οποίος διεκδικεί κατά τη κρίση του μια επιτυχία σ αυτές τις εκλογές”

Επανερχόμενοι στην ερώτηση εάν το ποσοστό της διαφοράς είναι μικρό πόσο είναι πιθανόν ο κ. Τσίπρας να κάνει εφνιδιαστικά τις εκλογές μέσα στο καλοκαίρι και η απάντηση ήταν… 

” Ο κ. Τσίπρας έχει να διαλέξει ανάμεσα στην ήττα και τη συντριβή, η ΝΔ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για την εκλογική αναμέτρηση και δεν έχουμε κάτι εναντίον του κ. Τσίπρα, πιστεύουμε πως πρέπει να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στα μεγάλα, τα εθνικά αρκεί να έχουμε μια εθνική στρατηγική.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι αυτό που έγινε με τις Πρεσπες, εμείς είμαστε πατριώτες, αγαπάμε τη Πατρίδα, πιστεύουμε στο Έθνος, στις Αξίες που μεγαλώσαμε στη Πατρίδα, την Οικογένεια.

Ο κ. Τσίπρας μας έδειξε στις Πρέσπες πως είναι διαχειριστής άρα έχει μια άλλη προσέγγιση και λογική από μας και σ αυτά τα εθνικά θέματα βλέπω δυσκολίες να συνεννοηθεί μαζί μας διότι το Εθνικό και το Πατριωτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε όπως έχουμε στη Κύπρο σήμερα με την επιθετικότητα της Τουρκίας, διεκδικήσεις στο Αιγαίο, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, να δημιουργήσουμε κοινές συμμαχίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για να προστατεύσουμε τη κοινωνία μας και τα εθνικά μας δίκαια.

Αλλά έχουμε και μια διαφορετική προσέγγιση στην οικονομία, όλα αυτά που εξαγγέλλει είναι κακέκτυπη αντιγραφή του προγράμματος της ΝΔ της Θεσσαλονίκης….”

Σε ερώτηση για τις διαπιστώσεις από την περιοδεία του ανά την Ελλάδα…

“Η δημοσκόπηση η δική μου ανά την Ελλάδα πάει πολύ καλά και η Νέα Δημοκρατία θα είναι με διαφορά το πρώτο κόμμα και θα έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές το οποίο θα είναι η βάση για τη μεγάλη νίκη στις Εθνικές εκλογές”

Τέλος ρωτήσαμε αν η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης βοηθάει την Ελλάδα με χώρες που έχουμε προβλήματα κλπ.

” Το να έχουμε μια περιοχή ειρήνης και ευημερίας μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια είναι καλό, έτσι θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εκατόμβες των νεκρών ως επί το πλείστον της Γαλλίας και της Γερμανίας και αντί να σκοτώνονται είπαν να ενωθούν μέσα από κοινές πολιτικές, αλλά αυτά γίνονται με αρχές και αξίες χωρίς να παραχωρεί εθνικές κυριαρχίες χωρίς να παραχωρεί κανείς τα ιερά και τα όσια ενός Έθνους όπως έγινε στο θέμα των Σκοπίων.

Βεβαίως θέλουμε και τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλουμε και την Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Τουρκία δεν είναι εύκολο είναι μια πολύ μεγάλη χώρα το δουλεύουμε αυτό στην επιτροπή και κουβεντιάζω με όλους τους μεγάλους ηγέτες, πηγαίνω συχνά στη Τουρκία και μιλάω με τους ηγέτες της αλλά πιστεύω πως μια άλλη Τουρκία θα μπορέσει να έρθει πιο κοντά σε μια άλλη Ευρώπη”.

Ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο πρώην βουλευτής και Διοικητής ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο πρόεδρος το Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης και ο πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. κ. Γιώργος Μπουρδάρας απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές στον κ. Κεφαλογιάννη για την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

κείμενο – φωτογραφίες : Κώστας Σκλαβενίτης

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός Αγίου Νικολάου στο μοναστήρι της Νηράς
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας για τη μη συμμετοχή της, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου