Αρχική Top Stories Επίτιμος Δημότης Λευκάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος Δημότης Λευκάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

2

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Διοικητήριο Λευκάδας η τελετή αναγόρευσης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Δημότη Λευκάδας.

Το My Lefkada βρέθηκε εκεί και κατέγραψε την τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεωργίου Βασιλειάδη, του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρου Χαλικιά, του Βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικου και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Την τελετή άνοιξε ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ο οποίος καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της αναγόρευσης του ως Επίτιμο Δημότη αλλά και για την βοήθεια που έχει προσφέρει κατά την διάρκεια της θητείας του στον τόπο μας. Στον χαιρετισμό του ο κ. Δρακονταειδής δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Λευκάδα είναι το μόνο από τα Επτάνησα που δεν διαθέτει θέατρο και ζήτησε και από το βήμα την συμβολή του Προέδρου προκειμένου να λυθεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα του νησιού μας.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Γκογκάκης ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως Επίτιμο Δημότη Λευκάδας.

Αμέσως μετά ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τον Πρόεδρο στο βήμα ο οποίος, αφού χαιρέτησε και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους παριστάμενους, δήλωσε ότι η τιμή που του έγινε από τον Δήμο Λευκάδας είναι μεγάλη μιας και το πιο σημαντικό αξίωμα της δημοκρατίας είναι ο πολίτης και κατ’ επέκταση ο δημότης.

Ο κ. Παυλόπουλος στην ομιλία του έκανε μια εκτενέστατη και λεπτομερή αναδρομή στην ιστορία του τόπου μας, αρχίζοντας από τα αρχαία χρόνια και τις υποθέσεις που θέλουν το νησί μας να πήρε το όνομα του από τα λευκά βράχια του ακρωτηρίου Λευκάτα, φτάνοντας μέχρι τα σύγχρονα χρόνια και τους μεγάλους ποιητές του τόπου μας αλλά και τις γιορτές Λόγου και Τέχνης.

Ειδική μνεία στην ομιλία του έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορική συνάντηση των οπλαρχηγών του 1821 υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια στην περιοχή του Μαγεμένου στην Νικιάνα το καλοκαίρι του 1807 η οποία, όπως δήλωσε, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας καθώς τότε φυτεύτηκε ο σπόρος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Κάλεσε δε τον Δήμαρχο Λευκάδας να δώσει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο γεγονός το οποίο θα πρέπει να αναδειχθεί ιδιαιτέρως.

Η ομιλία του κ. Παυλόπουλου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους αφού απέδειξε ότι γνωρίζει την ιστορία του νησιού, του οποίου πλέον αποτελεί επίτιμο δημότη, καλύτερα και από τους ίδιους τους Λευκαδίτες!

Αμέσως μετά την ομιλία του ο Δήμαρχος Λευκάδας απένειμε στον κ. Παυλόπουλο την αναγόρευση του σε Επίτιμη Δημότη Λευκάδας και τιμητική πλακέτα ενώ του πρόσφερε και ένα καρσάνικο κέντημα.

Μετά την τελετή ο Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Μαγεμένου στην Νικιάνα.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ ενώ σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και βίντεο με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προηγούμενο άρθροΝέο πρόγραμμα επιδοτήσης τουριστικών επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΠανηγύρισε με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Φανερωμένης