Αρχική Top Stories Η “Σχεδία εν Λευκάδι” ξεκίνησε στη Λευκάδα

Η “Σχεδία εν Λευκάδι” ξεκίνησε στη Λευκάδα

0

Στη  Λευκάδα βρίσκονται  από σήμερα  και  αύριο οι άνθρωποι  του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία», με  σκοπό  τη  γνωριμία  με τη Λευκάδα  μέσα από  ένα  διήμερο αλληλεπίδρασης και διασκέδασης.

Η “Σχεδία  εν Λευκάδι ” , ξεκίνησε σήμερα  το βράδυ , στο Κηποθέατρο  “Άγγελος  Σικελιανός”  με την προβολή  του «webdoc» της ΕΡΤ, «η ιστορία της τελευταίας σελίδας» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Φυλακτού  και στη  συνέχεια παρουσιάστηκε  το βιβλίο «Με μία σχεδία»,  Ανθολογία μικροδιηγήματος «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία” από τις Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης.  Στην  αποψινή   βραδιά συμμετείχαν  η κα Νίκη Αραμπατζή, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Ρ/Σ  «Αθήνα984», ο Σπύρος Κιοσσές, συγγραφέας, Ε.ΔΙ.Π του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο  Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας – μεταφραστής.

Ενώ τη βραδιά  συντόνιζε  η δημοσιογράφος  Βιβιάννα  Βαρδή .

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αύριο το  πρωί , Σάββατο (3/10) οι  άνθρωποι  της “σχεδίας”  θα  βρεθούν  στο χώρο της  Δήμόσιας  Βιβλιοθήκης Λευκάδας όπου θα  πραγματοποιηθούν εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών «σχεδία αρτ» με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της πόλης και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών  της.

Το βράδυ  ίδιας μέρας θα ταξιδέψουν στην Καρυά και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία όπου στις 21.00  θα γίνει προβολή της ταινίας του Μενέλαου Καραμαγγιώλη  «Ησχεδία μου» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση ε τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον διευθυντή του περιοδικού δρόμου «σχεδία», Χρήστο Αλεφάντη, και έναν πωλητή της «σχεδίας».

Μ.Λ.

Προηγούμενο άρθροΚΡΟΥΣΜΑ COVID – 19 ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης παραχώρησαν οι Αντιπεριφερειάρχες  Υποδομών και Τεχνικών Έργων κ. Μανώλης Ορφανουδάκης και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Μηλιώτης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά, κατά την επίσκεψή τους στη Λευκάδα και τις πληγείσες από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» περιοχές της Βασιλικής και του Νυδριού.