Αρχική Top Stories Η Λευκάδα υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Η Λευκάδα υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

0

DSCN7689 (1024x768)

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο νησί της Λευκάδας.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκε η Λευκάδα την Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016. Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσε Λαμπαδηδρομία και Τελετή Άφιξης στο Πνευματικό Κέντρο.

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (Στάση ΚΤΕΛ Αγ. Μηνά) με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Φίλιππο Γουρούνα. Συνέχισε στην 8ης Μεραρχίας με δεύτερο λαμπαδηδρόμο τον Φώτιο Κούρτη. Στο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η Τελετή Άφιξης παρουσία των αρχών του τόπου. Ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Βραζιλίας και της Ελλάδας, σύντομοι χαιρετισμοί, ανταλλαγή δώρων καθώς και λευκαδίτικοι παραδοσιακοί χοροί από μέλη των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού.

Μετά τη λήξη της Τελετής η τρίτη λαμπαδηδρόμος Ουρανία-Κάρμεν Γράψα μετέφερε την ολυμπιακή φλόγα στην οδό Άγγελου Σικελιανού, την παρέδωσε στην τέταρτη λαμπαδηδρόμο Κορίνα Πολίτη και κατέληξε στην παραλία όπου συνέχισε το ταξίδι της για την Αρχαία Νικόπολη. Η Ολυμπιακή Επιτροπή του «RIO 2016» θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 27 Απριλίου.

Ακολουθούν φωτογραφίες της Ειρήνης Βονιτσάνου και σύντομα θα αναρτηθεί κι άλλο φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο.

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες προστασίας για τις πυρκαγιές
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ