Αρχική Top Stories Νέος Αστυνομικός Διευθυντής στην Λευκάδα ο κ. Δημήτρης Κορομηλάς

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής στην Λευκάδα ο κ. Δημήτρης Κορομηλάς

0

Τα ηνία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας ανέλαβε προ ολίγων ημερών ο κ. Δημήτρης Κορομηλάς, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση της Άρτας.

Ο κ. Κορομηλάς προσκάλεσε τους τρεις διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Λευκάδας προκειμένου να τους ενημερώσει για τα θέματα της τοπικής αστυνομίας καθώς και για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Ξεκινώντας την συζήτηση δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θεωρεί την Λευκάδα ως δυσμενή μετάθεση αλλά αντιθέτως είναι για τον ίδιο μια ευκαιρία να υπηρετήσει τους κατοίκους του νησιού και να δουλέψει για την ασφάλεια τους.

Από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν η επικείμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Καρυάς, το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας. Ο κ. Κορομηλάς μας ξεκαθάρισε ότι παρόλο που δεν γνωρίζει ακόμα το νησί έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα και εργάζεται για την εύρεση λύσης και αστυνόμευσης της περιοχής από αστυνομικούς άλλων τμημάτων.

Επίσης, για το Μεγανήσι το οποίο διαθέτει αυτή την στιγμή έναν αστυνομικό έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να αυξηθούν στους τρεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Κορομηλάς δήλωσε αποφασισμένος να πατάξει το παρεμπόριο καθώς και να μειώσει τα περιστατικά παρανομίας που προέρχονται από Ρομά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα δουλέψει για να νιώθουν όλοι οι κάτοικοι της Λευκάδας ασφάλεια και σιγουριά.

Ακόμα, ιδιαίτερη προσοχή θα δώσει στα θέματα της τροχαίας, που σε συνεργασία με τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς του τμήματος, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για παραβάσεις του ΚΟΚ όπως και οι έλεγχοι αλκοτέστ. Για τον συγκεκριμένο τομέα δήλωσε ότι πρέπει πρώτα η αστυνομία να δίνει το καλό παράδειγμα, γι’ αυτό και δεν νοείται αστυνομικοί να κυκλοφορούν χωρίς κράνος και στην συνέχεια να γράφουν πολίτες για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Ένα από τα θέματα που τέθηκε στην συζήτηση ήταν και αυτό της ηχορύπανσης από τα καταστήματα. Και οι τρεις δημοσιογράφοι τον ενημέρωσαν ότι η νυχτερινή ζωή της Λευκάδας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος του νησιού και τον κάλεσαν να δείξει κατανόηση και επιείκεια στο μέτρο του δυνατού, αλλά και τον προέτρεψαν να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τους επαγγελματίες του κλάδου αφού κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και τις δυο πλευρές.

Ο κ. Κορομηλάς μας ενημέρωσηε ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί αρχικά με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας και σε επόμενη συνάντηση με τους επαγγελματίες των καταστημάτων διασκέδασης, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα του κλάδου.

Σχετικά με το κτήριο που στεγάζεται η αστυνομία, εξήγησε ότι είναι αρκετά δυσλειτουργικό και δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του σώματος και έφερε για παράδειγμα την αδύνατη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ που προκειμένου να διεκπεραιώσουν απλές καθημερινές υποθέσεις οι αστυνομικοί ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες κουβαλώντας κάθε φορά έγγραφα και εξοπλισμό στην είσοδο του κτηρίου. Όπως μας είπε, αυτή η εικόνα είναι ανεπίτρεπτη και ήδη έχει προγραμματίσει την μεταφορά του τμήματος διαβατηρίων στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζεται η Τροχαία.

Ευχόμαστε στον κ. Κορομηλά καλή θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Προηγούμενο άρθροΑπόψε το απόγευμα η παρουσίαση της πρότασης του Επιμελητηρίου για το νέο brand της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΜεγάλες εκπτώσεις από το κατάστημα ανδρικής ένδυσης “Κάτσενος”