Αρχική Top Stories Η παρέλαση του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Η παρέλαση του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

3

Το 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας άνοιξε τις πύλες του με την καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση των ελληνικών και ξένων (όσων αφίχθησαν) συγκροτημάτων. Τα χορευτικά συγκροτήματα της Λευκάδας ήταν εκείνα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Τα ξένα συγκροτήματα εκπροσωπούν την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, τη νότια Αμερική.

Τα περισσότερα σχόλια των θεατών μιλούν για μια μικρή σε διάρκεια και υποτονική παρέλαση, πέραν κάποιων εξαιρέσεων, ενώ κλασικά, ο καθένας μπορούσε να περπατήσει δίπλα από τους χορευτές, προκειμένου να μην χάσει τη βόλτα του στην αγορά, αδιαφορώντας για την παρέλαση και όσους στήθηκαν όρθιοι με τις ώρες για να δουν τα συγκροτήματα.

Μετά την παρέλαση, στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης. Σύντομα θα δημοσιευτεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την παρέλαση και την Τελετή Έναρξης.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας θα παρουσιάζουν καθημερινά στο Ανοιχτό Θέατρο το πρόγραμμά τους ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες και διάφορες εκδηλώσεις. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε πιο λεπτομερώς για όλα αυτά καθώς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας ακόμη δεν μας έχει αποστείλει το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ!

Το 55ο Φεστιβάλ Φολκλόρ και φέτος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας EFFE, του All About Festivals ενώ παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα των Πρεσβειών του Βιετνάμ, της Βραζιλίας, του Ιράν, του Ισραήλ και του Περού. Επίσης υποστηρίζεται από το περιοδικό Sol Latino και το περιοδικό του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας του Ιράν.

Προηγούμενο άρθροΣτέλνουν την περιζήτητη Έλενα Τσινέκε στη Νίκη Λευκάδας
Επόμενο άρθροQuartetto Branello live στο Σπαρτοχώρι Μεγανησίου