Αρχική Top Stories “Ξεχάστε τα εξοχικά και τα ταξίδια στο χωριό” -24ωροι έλεγχοι σε διόδια,...

“Ξεχάστε τα εξοχικά και τα ταξίδια στο χωριό” -24ωροι έλεγχοι σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια. “Οχι στο delivery” του Αγιου Φωτός. Αντιμέτωποι με τον νόμο όσοι διακινούν Fake News για ημερομηνίες άρσης των μέτρων. 2 νέοι θάνατοι, 83 συνολικά και 52 νέα κρούσματα με συνολικό αριθμό τα 1884

0

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε 52  νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 1884, εκ των οποίων το 57% αφορά άνδρες. 509  είναι σχετιζόμενα με ταξίδια από εξωτερικό και τα υπόλοιπα με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης, είχαμε δυο νέους θανάτους, με συνολικό αριθμό τα 83 θύματα.

84 πολίτες είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 66 έτη.77% εξ αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

14 πολίτες έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Για το θέμα της χρήσης μάσκας ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ με την χρήση της και την επαναχρησιμοποίηση μπορεί να μολυνθείς αν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου. Η πιο σωστή προφύλαξη όπως είπε είναι η υγιεινή των χεριών. Έκανε επίσης την σύσταση να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Όπως τόνισε επίσης ο ΠΟΥ δεν ήταν ξεκάθαρος για την χρήση της μάσκας.

Θα φτάσουμε γρήγορα σε μια στιγμή που θα γίνεται συνδυασμός των μοριακών τεστ με τα άλλα, αξιόπιστα τετ. Η φυσική απόσταση είναι πιο ασφαλής από τα τεστ, είπε ο καθηγητής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι 245 άτομα υγειονομικού προσωπικού νοσούν από τον ιό και 101 άτομα είναι σε απομόνωση

Κλείνουν από τώρα διόδια, εθνικοί δρόμοι, παράδρομοι και λιμάνια 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τα χωριά και τα νησιά μας μας επιβάλλει να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις. Έτσι εδώ και λίγα λεπτά και από τις 6 το απόγευμα σε όλα τα διόδια και σε όλους τους περιφερειακούς δρόμους θα υπάρχουν μπλόκα για όλα τα ΙΧ και σε 24ωρη βάση.

Ειδικότερα από τις 18:00 σήμερα το απόγευμα, στα διόδια, στους εθνικούς δρόμους, τους παραδρόμους, εγκαθιστά ελέγχους όλων των διερχόμενων αυτοκινήτων στη χώρα.

Στα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση προς τα νησιά αποκλειστικά για τους μονίμους κατοίκους και χωρίς δικαίωμα επιστροφής πριν την άρση όλων των μέτρων. Από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται οι υπάλληλοι των υγειονομικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, με έγγραφη βεβαίωση.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι η μετακίνηση γίνεται για λόγους ψυχαγωγίας, το πρόστιμο θα είναι 300 ευρώ, θα αφαιρούνται για δύο μήνες οι πινακίδες και το αυτοκίνητο θα επιστρέφεται στη βάση του.

Επίσης, κάλεσε όλες τις εταιρείες να αποσύρουν άμεσα τις έγγραφες βεβαιώσεις όσων εργαζομένων τελούν σε αναστολή. 

Επίσης, σχολιάζοντας την πρόθεση κάποιων Δήμων να μεταφέρουν στο σπίτι των δημοτών τους το Άγιο Φως, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αν και αναγνωρίζει την ευαισθησία αυτής της πρόθεσης, η πολιτεία δεν μπορεί να το επιτρέψει, γιατί έχει κίνδυνο διασποράς της νόσου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι πιστοποιητικά ανάρρωσης ή ειδικού τύπου διαβατήρια δεν είναι αποδεκτά, είναι μακριά από κάθε λογική η προσέγγιση αυτή.

Τέλος, απείλησε με μέτρα όσους ανεύθυνα διακινούν Fake News για υποτιθέμενες ημερομηνίες άρσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές“, κατέληξε ο υφυπουργός.ή:

πηγή:economico.gr/

Προηγούμενο άρθροΗ Άνοιξη στη “Κοιλάδα του Έρωτα”
Επόμενο άρθροΛευκάδιος: Ο ψηφιακός βοηθός του πολίτη από τον Δήμο Λευκάδας