Αρχική Top Stories Σωτήρης Σκιαδαρέσης: “Ο λόγος που υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για το Επιμελητήριο είναι...

Σωτήρης Σκιαδαρέσης: “Ο λόγος που υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για το Επιμελητήριο είναι για να βγω εκτός”

0

Σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το FORUM ΛΕΥΚΑΔΑΣ, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου, με πολλές και σημαντικές παρουσίες τόσο στο εκθεσιακό όσο και στο συνεδριακό του κομμάτι.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα προσφέρει ενημέρωση και πληροφόρηση σε όλους τους επισκέπτες. Καινοτομία αποτελεί η παρουσία πολλών εκπροσώπων ξένων Επιμελητηρίων και φορέων που θα επισκεφτούν μονάδες της περιοχής και θα αναζητήσουν πεδία συνεργασίας, ενώ σπουδαίες είναι οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν από προσωπικότητες του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης μιλώντας στον Prisma 91,6 είπε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση με δυο μορφές επικοινωνίας, η Εκθεσιακή και συνεδριακή του μορφή. Στην πρώτη εταιρείες, επιχειρήσεις, φορείς και παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ στην συνεδριακή καταξιωμένοι ομιλητές από όλους τους χώρους θα αναλύσουν και παρουσιάσουν τις απόψεις τους για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, κάνοντας λόγο για μια ευκαιρία εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητας στην Λευκάδα, μια επαφή με τεχνοκράτες που μπορούμε να συνεργαστούμε και να αναζητήσουμε νέες αγορές, καθώς το επιχειρείν είναι σε υψηλό επίπεδο στο νησί μας και στο Επιμελητήριο προσπαθούμε να το κάνουμε ακόμα περισσότερο και να στεκόμαστε σε πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και την διασφάλιση ενός καλύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ΤΕΙ Λευκάδας, καθώς ήταν παρών στην ενημέρωση του βουλευτή, λέγοντας ότι κανείς από μόνος του δεν μπορεί να καταθέσει προτάσεις για αυτό το ζήτημα.

«Αυτό που ακούω ότι κάποιοι από το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσαν προτάσεις είναι μεγάλο λάθος για μένα, ακούω για διάφορα τμήματα χωρίς να έχουμε καθίσει να συζητήσουμε, όλοι οι φορείς μαζί πρέπει να συζητήσουμε».

« Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να παίρνονται οι αποφάσεις σε μια τοπική κοινωνία όπως είναι η Λευκάδα που υποτίθεται ότι κρατήσαμε με το ζόρι δυο τμήματα και τώρα έρχεται ο υπουργός να μας πει ότι το ένα δεν είναι καλό και πρέπει να πάει στην Κέρκυρα, με τοπικούς φορείς να ενστερνίζονται την άποψη αυτή.»

Αν θέλεις να διώξεις κάτι αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, είπε, το απαξιώνουμε το αφήνουμε να σβήσει σιγά σιγά μόνο του, ενώ θύμισε σε κάποιους που δεν διαβάζουν ιστορία, όταν η Ελλάδα πήρε το Ιόνιο πανεπιστήμιο από την Κέρκυρα, είχαν δώσει σε την ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές στα Ιόνια Νησιά την ευκαιρία να μπουν χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια των Αθηνών. Τότε πήγαν όλοι εκεί, τότε έμεινε χωρίς φοιτητές το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το έκλεισαν. Αν λοιπόν δεν στελεχώνεις το πανεπιστήμιο, δεν έχεις κτήριο και το ποιος φταίει για αυτό θα το δείξει η ιστορία, όταν δεν έχει καθηγητές και έχει όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να συμβεί το ίδιο και σε εμάς.

«Στην επισήμανση του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή για το ότι στην ιεραρχία είναι πρώτη η ακαδημαϊκή αναβάθμιση και έπεται η συνεισφορά του στην τοπική οικονομία, είπε ότι αυτά τα λέει τώρα ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να επιτελείται και το ακαδημαϊκό έργο, ωστόσο σαν πρόεδρος Επιμελητηρίου βλέπω ότι από την στιγμή που ήρθε το ΤΕΙ υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην Λευκάδα και θα είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την Λευκάδα αν το ΤΕΙ φύγει.»

Σε όσους ενδιαφέρονται για το ακαδημαϊκό κομμάτι, τότε πρότεινε να φύγουν από όλα τα Ιόνια οι σχολές και να έρθουν στην Λευκάδα, να φτιάξουμε τα κτήρια, να στελεχωθούν, που η πρόσβαση είναι πιο εύκολη και για τους σπουδαστές και για όλους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουμε απεμπολήσει το θέμα του τουριστικού τμήματος που υπάρχει, κάτι που είπε και στον δήμαρχο Λευκάδας, στην παρέμβαση του στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αισθάνθηκε ότι ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι η δεύτερη σχολή έχει ήδη φύγει και ψάχνουμε να δούμε τι θα φέρουμε και τι θα μας δώσουν.

Στο τέλος της παρέμβασης του ο κύριος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του και στους 71 υποψηφίους που περιλαμβάνει και στο ερώτημα αν είναι μια επίδειξη ισχύος, είπε ότι η ανταπόκριση που υπήρχε από τους συναδέλφους ήταν πρωτόγνωρη όταν βγήκαν για να ζητήσουν άτομα από το ψηφοδέλτιο. «Κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι πρέπει να λέω όχι στον κόσμο», είπε, καθώς και από τους συναδέλφους που είναι στο ψηφοδέλτιο, άρχισαν να διαμαρτύρονται καθώς θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα μέλη του ψηφοδελτίου.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι επειδή δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι δεν υπάρχει δεύτερος εκλογικός γύρος, είναι μια και έξω με το σύστημα να είναι αναλογικό και θεωρητικά αν ο πρώτος δεν έχει τις έντεκα έδρες υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας του δεύτερου με τον τρίτο.

«Για να μην κοροϊδευόμαστε, ο λόγος είναι αυτός που υπάρχουν τρεις υποψήφιοι , καθώς ο στόχος είναι ο Σκιαδαρέσης να φύγει από την μέση με κάθε τρόπο και έγιναν δυο συνδυασμοί.»

«Αν δούμε ποιοι είναι πίσω από αυτούς τους συνδυασμούς, τότε θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί.»

Όσον αφορά τα ονόματα των συνδυασμών είπε ότι θα έπρεπε να δοθούν στην δημοσιότητα, με τον ίδιο σαν συνδυασμό έχει καταθέσει αίτημα να μάθει τα ονόματα των υπολοίπων συνδυασμών.

«Όπως είπε το Επιμελητήριο θέλει χρόνο για να αποδώσει, με τον ίδιον να αναφέρει ότι αφιέρωσε έξι χρόνια από την ζωή του με δωδεκάωρη παραμονή στο επιμελητήριο, εγκαταλείποντας δουλειές και σπίτι για να γίνει αυτό το πράγμα που δεν ήταν εύκολο.

« Δεν είμαστε ένα μεγάλο επιμελητήριο που ο πρόεδρος απλά υπογράφει και δίνει εντολές στον διευθυντή. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε από τον αχθοφόρο μέχρι τον πρόεδρο, όποιος έχει χρόνο ας έρθει να τον κάνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»

«Αν νομίζουν κάποιοι ότι το επιμελητήριο μπορεί να συνεχίσει με το να ασχολούμαστε μια ώρα και να πηγαίνουμε τα απογεύματα όπως κάποιοι λένε ή θα αλλάξουμε τα ωράρια των υπαλλήλων. Πολύ θα ήθελα να μάθω πως σκέφτονται να το λειτουργήσουν όσοι το διεκδικούν όψιμα, καθώς πριν από δυο μήνες δεν ακούγαμε τίποτα, ξαφνικά ακούσαμε ότι θέλουν να το αναλάβουν.

Επειδή υπάρχει πολύ παρασκήνιο θα πω πολλά πράγματα γιατί ο κόσμος θέλει να γνωρίζει.»

Πηγή: www.lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν έχει βενζινάδικα η Ιόνια Οδός
Επόμενο άρθροΞεκινούν απόψε οι κινηματογραφικές προβολές στο Πνευματικό Κέντρο