Αρχική Top Stories Ζημιές σε σπίτια από τον σεισμό στην Πρέβεζα – Τι λένε οι...

Ζημιές σε σπίτια από τον σεισμό στην Πρέβεζα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

0

Υλικές ζημιές και ρωγμές, κυρίως σε παλιές κατοικίες, προκάλεσε ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 04:26 τα ξημερώματα, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας.

Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ για περίπου τέσσερα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με το mypreveza.gr.
Με το πρώτο φως της ημέρας, κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους, αρχής γενομένης από τα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών.
Οι κάτοικοι της Πρέβεζας ξύπνησαν έντρομοι τα ξημερώματα από την ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή και τη Λευκάδα, την Άρτα και τον Μύτινα Αιτωλοακαρνανίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου με προσοχή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.
Σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης ανέφερε πως δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή, καλώντας τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές.
Τέλος, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα είχε ξεκινήσει από απόγευμα της Δευτέρας, όταν στις 18:50 σημειώθηκε σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κορώνη και στις 19:41 σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα.

Προηγούμενο άρθροΣχετικά με το κλάδεμα δέντρων στη Γύρα
Επόμενο άρθροΠροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων