Αρχική Top Stories Το χρονικό των κατασκηνώσεων (video)-Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των παλαιών κατασκηνωτών

Το χρονικό των κατασκηνώσεων (video)-Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των παλαιών κατασκηνωτών

0

Νοσταλγία και συγκίνηση στην Κατασκήνωση!

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των παλιών κατασκηνωτών

Η νοσταλγία και η συγκίνηση κυριάρχησαν στον όμορφο και ευλογημένο χώρο των Εκκλησιαστικών Μαθητικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας «Η Φανερωμένη» το απόβραδο της Τετάρτης, 20 Ιουλίου 2016.

Στελέχη και κατασκηνωτές που πέρασαν απ’ την Κατασκήνωση από το 1971 μέχρι σήμερα έδωσαν το παρών σε μια πρώτη συνάντηση, που είναι απλώς η αρχή, καθώς στόχος είναι κάθε καλοκαίρι για μια ημέρα η Κατασκήνωση να ξαναδέχεται στην αγκαλιά της μεγαλύτερους στην ηλικία και νεότερους που την απόλαυσαν πριν χρόνια πολλά, την αγάπησαν κι ένιωσαν να επιστρέφουν «σαν στο σπίτι τους».

Κάθισαν όλοι κυκλικά στο γήπεδο, σαν μια οικογένεια. Αρχικά, τους καλωσόρισε, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας π. Θεόφιλο και εκφράζοντας την αγάπη σύνολης της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας π. Αθανάσιος Κοσμάς.

Στη συνέχεια, όλοι είχαν να πουν δυο λόγια για την κατασκηνωτική τους εμπειρία:

  • Λόγια δοξολογίας προς τον Άγιο Θεό και υμνολογίας προς την Παναγία Μητέρα Του, διότι είχαν τη σπουδαία αυτή ευκαιρία στην ανατολή της ζωής τους
  • Λόγια ευχαριστίας για τον ιδρυτή της Κατασκήνωσης, αείμνηστο Μητροπολίτη Νικηφόρο, τους συνεργάτες του, όπως τον π. Νικόλαο Κακαβούλη, καθώς και για όλους τους αρχηγούς, τα λοιπά στελέχη, τους μάγειρες που κατέθεσαν τόσα χρόνια αγάπη θυσιαστική για την άνετη και ωφέλιμη διαβίωση των κατασκηνωτών
  • Λόγια νοσταλγίας για την απλότητα της ζωής που πέρασε και την αθωότητα που χάθηκε, ίσως ανεπιστρεπτί, για τις περιπέτειες μέσα στη φύση, τις γερές φιλίες που γέννησε η Κατασκήνωση, τις στιγμές της προσευχής και της ψυχαγωγίας, την ομορφιά της κοινής ζωής.
    Αφού παλιοί και σημερινοί κατασκηνωτές μοιράστηκαν τη μελωδία αγαπημένων κατασκηνωτικών τραγουδιών που τραγούδησαν όλοι μαζί, παρακολούθησαν μία σχεδόν ημίωρη ταινία, με τίτλο: «Κατασκήνωση – Φανερωμένη ευφροσύνη νεότητας».

Πολλοί παλαιοί κατασκηνωτές συμμετείχαν στη συνάντηση μαζί με τα παιδιά τους, σημερινούς κατασκηνωτές ή στελέχη, που απολαμβάνουν κι αυτοί με τη σειρά τους τη χάρη και τη χαρά της κατασκηνωτικής ζωής.

Μακάρι η συνάντηση να καθιερωθεί και στην επόμενη να έχουμε ανάμεσά μας παλαιούς αρχηγούς ή κατασκηνωτές που ζουν μακριά από τη Λευκάδα μας.

Λευκάδα, 22 Ιουλίου 2016

(Από την Επιτροπή Λειτουργίας των Κατασκηνώσεων)

Προηγούμενο άρθροΚώστας Δρακονταειδής: Λύσεις μακράς πνοής για τη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΓλέντησε η Καρυά στη Γιορτή Ριγανάδας