Αρχική Βίντεο Τα μαγευτικά Σύβοτα Λευκάδας έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναδεί

Τα μαγευτικά Σύβοτα Λευκάδας έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναδεί

0

Υπέροχο μέρος, ήσυχο, κοσμοπολίτικο. Που κουβαλά μύθους και ιστορία πίσω του. Ένας κλειστός κόλπος στεφανωμένος από μια καταπράσινη ακτή, ένα γραφικό, αλλοτινό ψαροχώρι, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο χωρίς να χάσει το χρώμα του, την ομορφιά του.

Αν και πασίγνωστο, κινείται αθόρυβα και μοιάζει να έχει τους απολύτως δικούς του ρυθμούς που δεν σκοπεύει να αλλάξει.

Τα Σύβοτα, σύμφωνα με τη θεωρία του Γερμανού αρχαιολόγου Willian Doerpfeld περί Ομηρικής Ιθάκης, είναι το ήσυχο εκείνο λιμάνι του Ομηρικού βασιλείου, το λιμάνι του Φόρκυνα. που οι Φαίακες άφησαν κοιμώμενο τον θρυλικό και πολυβασανισμένο βασιλιά Οδυσσέα. Έφτασαν ξημερώματα εκεί και το απόθεσαν στην παραλία μη τολμώντας να τον ξυπνήσουν, μαζί με τα πολύτιμα δώρα που ο βασιλιάς τους, ο  Αλκίνοος, του έδωσε να τον συνοδεύσουν στην επιστροφή του στην πατρίδα του.

Δεν ξέρουμε φυσικά αν αυτό ισχύει στα αλήθεια, αν και αγαπάμε και υποστηρίζουμε τη παραπάνω θεωρία που αφορά το νησί μας, αλλά σίγουρα αν είναι αλήθεια δεν υπάρχει πιο ονειρικό λιμάνι για να αφεθεί ένας βασιλιάς που γυρνά στον τόπο του μετά από 20 χρόνια.

Χτισμένα στα νοτιοανατολικά της Λευκάδας, στην δυτική ακτή ενός κλειστού κόλπου τα Σύβοτα αποτελούσαν το επίνειο της Ευγήρου και εκεί λένε έβοσκε τους χοίρους του ο Εύμαιος ο χοιροβοσκός του βασιλείου της Ιθάκης. Από τους χοίρους άλλωστε πήραν και το όνομά τους καθώς θα πει  συς (κάπρος, χοίρος) και βοτόν(βόσκημα).

Σήμερα αποτελεί ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο και ασφαλές αραξοβόλι για όσους έχουν σκάφος και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε αυτούς τους κύκλους των επισκεπτών του νησιού.

Δείτε βίντεο κάνοντας κλικ [εδώ]

Πηγή: golefkas.gr

Προηγούμενο άρθρο383 εισακτέοι στο ΤΕΙ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔιάσχιση του φαραγγιού του Βίκου με τον ΕΟΣ Πρέβεζας