Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους αγνοούν το πότε θα γίνουν οι ευρωεκλογές

Τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους αγνοούν το πότε θα γίνουν οι ευρωεκλογές

0

Ενδεικτικά της έλλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ευρωπαίων για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο και ενδεχομένως της απογοήτευσής τους από το θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, που διενήργησε το  Kantar Public και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 19 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου στα 28 κράτη μέλη, μεταξύ 27.973 ατόμων άνω των 15 ετών.

Όπως αναφέρει το ndtv.com, λιγότεροι από το 40% των Ευρωπαίων γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο και μόλις το 5% είναι σε θέση να αναφέρει τις ακριβείς ημερομηνίες (από τις 23 έως τις 26 Μαΐου).

Το 38% των Ευρωπαίων (εξαιρουμένου του Ηνωμένου Βασιλείου) γνώριζαν ποιον μήνα θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Το ποσοστό ξεπέρασε το 50% σε μόλις επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, όπου οι ευρωσκεπτικιστές με επικεφαλής τον Μετέο Σαλβίνι ελπίζουν να οδηγήσουν στη νίκη, ενώ στη Γαλλία έφθασε το 34%.

Σε τέσσερις χώρες (Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο), περισσότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες δήλωσαν πως είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν (58% έως 65% των ερωτηθέντων).

Στη Γαλλία το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 44%, υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (35%) και αυξημένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο βαρόμετρο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση έδειξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων υποστηρίζει την ένταξη στην ΕΕ (61% κατά μέσον όρο σε 27 χώρες, εξαιρουμένου του Ηνωμένου Βασιλείου), επίπεδο που δεν παρατηρείται μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 ή την έγκριση της Συνθήκης του Μάαστριχτ το 1992.

Οι τομείς που απασχολούν περισσότερο τους Ευρωπαίους είναι η οικονομία, η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η μετανάστευση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 44% πιστεύει ότι η μετανάστευση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην προεκλογική εκστρατεία, σε σύγκριση με το 50% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Οκτώβριο.

Προηγούμενο άρθροΑναλγητικά φάρμακα… μετά μουσικής εγγυώνται θεραπεία!
Επόμενο άρθροΑυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές στη νέα ταινία James Bond